< terug

WF Gent - Cie I-Luna 'Klein Festijn Gentse Feesten'

14/07/2017 - 23/07/2017

Afdeling: Gent vzw
Plaats: Gent - Lakenmetershuis, Vrijdagmarkt 24, 9000 Gent
Provincie: Oost-Vlaanderen

Interculturele activiteit: Nee

Omschrijving:
Voor het tweede jaar op rij, verwelkomen we de allerkleinsten in het Lakenmetershuis tijdens de Gentse Feesten.

Kindervoorstellingen, een creatieve introductie en workshops op maat doen de kilte van de herfst snel vergeten. Naast de voorstellingen is er voor mama en papa een hartverwarmend muzikaal verrassingsprogramma tijdens de workshops. Muziek met een biologisch of/ en fairtrade hapje.

Een festival voor kleuters, kinderen en volwassenen in hartje Gent.

1. Droomzuchten - Lappie Lapstok zaterdag 15/7 om 10:00

Oetje Uil schudt heel wat treuzelsmoesjes uit zijn veren, om maar niet te hoeven slapen. Want als je gaat slapen, ga je dromen. Slaapdromen vindt hij maar iets voor lefsnurkers en snoetwoelers. Als hij dan eindelijk slaapt, komt Brommetje Vlieg op bezoek in zijn slaap om met hem te spelen. Brommetje heeft altijd supergoede ideeën. Maar zijn dat wel leuke ideeën voor uiltjes? Gaat Oetje mee springen op een boterham of volgt hij zijn eigen dromenpad?

Illustratie: Ashley Percival
Décor boom: Jacobus en Corneel
Gitaarspel: Tim Hoek
Tekst, melodieën en teksten liedjes: Marisa Laperdrix / Lappie Lapstok
Regieaanwijzingen: Johnny de Meyer,
3+


2. BRRR - Tg Graasland zaterdag 15/7 om 15:30

Een Eskimo, helemaal alleen op de poolcirkel. Zijn iglo als een koud huis vol warmte. De ijspegels laten iedere dag een weemoedig deuntje horen, maar zowel dat lied als de kou deren hem niet. Hij heeft het goed zo. Totdat hij bij het ijsvissen een verkleumde man naar boven hengelt. Dit zet hun beide werelden op z’n kop.
TG Graasland is een nieuwe naam aan het jeugdtheater-firmament, maar bestaat uit de twee ervaren theatermakers Emiel de Jong (cabaretduo Schudden) en Harold Schraven. Zij hebben van ‘Brrr’ een nagenoeg tekstloze, zeer beeldende, erg grappige en muzikale voorstelling gemaakt.

‘Brrr’ is een warme voorstelling over de gewenning om alleen te zijn en het dilemma om je aan te passen. Wat als je elkaar denkt te snappen, maar elkaar toch niet begrijpt?

WINNAAR SPEKKEN 2016!
4+


3. Nog lang niet moe - Onder het buro & Lotte middendorp zondag 16/7 om 10:00 & maandag 17/7 om 10:00

Lynn kan niet slapen, want ze is nog niet moe. Tenminste, dat zegt ze. Is ze echt niet moe? Of is er wat anders aan de hand? En wat doen al die appels in haar kamer? Samen met alle kinderen in het publiek zoekt Lynn een manier om de hele nacht wakker te blijven. Samen op avontuur, samen dansen, samen zingen. Heb jij ook geen zin om te slapen? Ga dan met Lynn mee op avontuur!

Een vrolijke, interactieve voorstelling voor peuters en kleuters over niet durven slapen, fantasie die op hol slaat, stoute dingen doen en heel veel appels.

Lotte was reeds te gast op Klein Festijn en werd meer dan gesmaakt. De ideale voorstelling voor jong publiek om kennis te maken met theater. De voorstelling duurt een half uurtje.2+


4. Hartrock on tour - theater Boutique zondag 16/7 om 11:00

We rocken niet alleen , maar met iedereen. We rocken vanuit ons hart. Dans je poep eraf en zing je stem hees, zoals echte Hartrocksterren dat doen. Kom in onze spotlight staan en steel de show op onze afterparty. En…Dat is het allerbelangrijkste.
Maak van je steen een hart!
6+


5. Bereboos - onder het buro en Lotte Middendorp zondag 16/7 om 14:00 & maandag 17/7 om 13:30

Evy is boos. Heel erg boos. Ze is reuze giga mega bere boos! Zo boos dat ze straks misschien wel gaat ontploffen. Haar hoofd is rood. Haar oren gloeien en haar voeten stampen. Ze staat ook een beetje te grommen.

Waarom Evy zo boos is, dat weet ze niet. Ze kan het zich niet meer herinneren. Maar ze is het wel. Dat weet ze zeker!
Dus gaat ze weg. Weg van huis en weg van papa en mama. Heel ver weg van alles en iedereen waar ze boos op is. Ze heeft haar koffer al ingepakt. Alle spullen moeten mee! Alles in het kleine koffertje. Maar waar gaat ze heen? Zal ze dan nog steeds boos zijn? Wat moet je doen als je niet meer boos wilt zijn?

‘Bere Boos!’ is een grappige, interactieve voorstelling over boos zijn, over weglopen, thuiskomen en zelf de wereld ontdekken.2+


6. Net op tijd - Tom Van Outryve & Stijn Wastyn zondag 16/7 om 15:30

Elyas heeft het altijd druk druk druk...
Behalve op zondag, dan gaat hij naar Opa en Oma, die hebben veel tijd om leuke dingen te doen.
De meeste tijd gaat naar grappige verhalen, spannende verhalen, grrrrriezelige verhalen, ... Opa zit vol verhalen!
Maar op de dag dat oma er niet meer is vind opa de ingang naar de verhalen niet meer... hij zwijgt.
Opa stelt zich nog maar 1 vraag... 'Waar is de tijd?'
Elyas gaat op zoektocht…
6+


7. Missie Entreprieze -Kompagnie Kassei maandag 17/7 om 11:00 en woensdag 19/7 om 11:00

Aandacht aandacht! Expeditie x075#831zab punt uitroepteken vertrekt vandaag op een ultrageheime ruimtemissie. Naar het schijnt is er nog wel wat plaats in het te ruim schip. Trek dus je kleefschoenen aan en reserveer je plaats. Ervaring is niet vereist. Wiki, Wortel, Wablief en Veronique nemen jullie mee onder hun vleugels en leren jullie de kneepjes van het astronautenvak.

Met Missie Entreprieze stelt Kompanie Kassei aardse zekerheden in vraag. Van pure science naar gezouten fictie…*

* We zijn niet verantwoordelijk voor onvoorspelbare reacties op magnetisme, verlies van voorwerpen in het zwarte gat, rimpels die verschijnen na het doorkruisen van een nevel, agressief gedrag van buitenaardse wezens die we eventueel tegenkomen noch heimwee.

Regie: Bram Lattré
Spel: Jo Blauwblomme, Floriaan Demeester, Veerle Van Buggenhout, Sofie Verhoeve
Scenografie: Katrien Masson
6+


8. Maanzucht -Wie Walvis maandag 17/7 om 15:30

In een officiële brief die Manus ontving van de koningin staat het zwart op wit geschreven: Manus is in het bezit van alles! Je kan het zo gek niet verzinnen of hij heeft het. Een onderwaterzwembad, een chocoladefontein, een telefoon die zichzelf opneemt, een talenknobbel waarmee hij alle talen van de wereld kan spreken. Toch is het leven met al die spullen niet altijd leuk. Iedere avond eet Manus alleen en is er niemand die eens een slaapliedje voor hem zingt.

Op een nacht wordt Manus wakker van het licht van de maan. Hij raakt betoverd door haar schoonheid. Wat is ze mooi! En een maan, die heeft hij toch nog niet? Manus kan aan niets anders meer denken. Hij besluit de maan uit de lucht te stelen en dan gaat alles mis…4+


9. Lotta en de slodderkip -vzw WEERWOLF dinsdag 18/7 om 10:00 & 13:30

Een gezellige voorstelling vol muziek en humor, waarin Lotta en de kuikentjes kennismaken met de Slodderkip. Na 'Lotta en de Pestvogel' alweer een succesvolle minimusical gebaseerd op het gelijknamige prentenboek.
2+


10. Help, ik heb een vlieg ingeslikt - Mark Van vliet dinsdag 18/7 om 15:30

Een spannende, muzikale voorstelling met heel veel dieren en prachtige klassieke muziek van o.a. Saint-Saëns, Rossini en Tchaikovsky.

Mark schrikt wakker! Hij heeft een vlieg ingeslikt! Wat moet hij nu doen? Die vlieg blijft maar rondjes vliegen in zijn buik! Hij kijkt rond in zijn slaapkamer en begint te fantaseren hoe allerlei dieren hem te hulp schieten. Als je goed luistert hoor je ze stuk voor stuk in de muziek. Maar zou het ze lukken om de vlieg uit zijn buik te krijgen?

Klassieke muziek is Mark van Vliet met de paplepel ingegoten. Zijn vader speelde jaren in het Rotterdams Philharmonisch Orkest en zo raakte hij zelf ook verslingerd aan muziek. In deze voorstelling laat hij kinderen op een speelse manier in aanraking komen met de prachtige klanken en beeldende kracht van klassieke muziek.

‘Help! Ik heb een vlieg ingeslikt’ is een speelse manier voor kinderen (en volwassenen) om in aanraking te komen met de prachtige klanken en beeldende kracht van klassieke muziek.
4+


11. Er was weer … Sneeuwwitje - TG THINK woensdag 19/7 om 10:00 & donderdag 20/7 om 13:30
En ze leefden nog lang en gelukkig. Einde. Nou niet helemaal. Want wat gebeurt er daarna? Sneeuwwitje komt erachter dat prinses zijn helemaal niet zo makkelijk is als ze dacht. Dat ze prinsessendingen moet leren en sommige dingen niet meer mag nu ze prinses is. En de dwergen komen erachter dat het leven zonder Sneeuwwitje ook niet zo simpel is. Zij moeten met z’n zevenen weer voor zichzelf leren zorgen. Moet iedereen zich maar neerleggen bij zijn nieuwe leven? Of kunnen ze weer terug naar hoe het vroeger was?

Een energieke, vrolijke en bijzondere voorstelling met als thema moeten en groter worden.
4+


12. Mannetjes met plannetjes - Onder het burg & Ana Lozica woensdag 19/7 om 15:30

De mannetjes zijn op weg. Ze zijn onderweg naar hun favoriete plek in het bos. In hun armen hebben ze takken, planken, touw, dekens… Ze gaan namelijk een hut bouwen! Tenminste, dat denken ze. Maar op hun favoriete plek in het bos vinden ze iets wel heel erg vreemds. Een kooi! Een kooi met een vogeltje erin! Naast de kooi ligt een briefje.
“Wat fijn dat jullie mijn vogeltje hebben gevonden! Ik kan er niet meer voor zorgen en daarom moeten jullie dat voor me doen. Liefs, Oma. PS: wat je ook doet, laat de vogel niet uit de kooi!”
De plannetjes van de mannetjes veranderen! Nu hebben ze geen hut maar een kooi met een vogel! Te gek! Wat zullen ze daar eens mee gaan doen? Niet uit de kooi laten zegt oma, maar vogeltjes horen toch te vliegen? Hij komt heus wel weer terug! Of niet? De mannetjes gaan aan de slag.

‘Mannetjes met Plannetjes’ is een totaalbeleving voor de hele familie.
2+


13. Er was weer … Roodkapje - TG THINK woensdag 19/7 om 13:30 en donderdag 20/7 om 10:00

En ze leefden nog lang en gelukkig. Einde! Of toch niet? Natuurlijk weet iedereen wat er met Roodkapje is gebeurd: Ze liep door het bos met koekjes voor oma. Daar kwam ze een wolf tegen en voor ze het wist was ze opgegeten. Gelukkig kwam de jager langs die haar en grootmoeder uit de buik van de wolf redde. En de wolf eindigde in de put.
Maar wat gebeurde er daarna? Dat verhaal ken je nog niet!

De wolf wil niet meer groot en boos zijn, maar groot en vriendelijk. Maar niemand gelooft hem en hij zit nog vast in de put. Totdat Roodkapje besluit dat ze de wolf wil helpen om alles goed te maken.
Maar hoe doe je dat goedmaken? En zal iedereen de wolf wel geloven?6+


14. Kapitein Kopernagel en gelukkige Marie - theater Hutsepot donderdag 20/7 om 11:00

Hij droomt er al van kindsbeen af om ooit een echte kapitein te worden. Eindelijk is het zo ver, eindelijk is hij groot genoeg. Eindelijk heeft hij zijn eigen boot in elkaar geknutseld. Eindelijk is hij de stoere Kapitein Kopernagel. Maar kan een kapitein kapitein zijn als hij zeeziek is? En kan een vogel vliegen als hij hoogtevrees heeft? Kan Marie gelukkig zijn als ze niets heeft? Beklijvende verhalen over dromen, door een diep dal moeten, vertrouwen en zelfvertrouwen’
5+


15. WC Monster - Lefkop donderdag 20/7 om 15:30

Een flitsende, humoristische voorstelling over je angsten overwinnen en je dromen najagen.

Elène werkt al jaren als toiletjuffrouw in een superduur warenhuis, maar droomt eigenlijk van verre reizen. Ze verveelt zich. Elke dag is hetzelfde. Op een dag is er iets raars aan de hand. Elène’s klanten gaan de WC in, maar komen er niet meer uit. Ze gaat op onderzoek uit met behulp van de kinderen. Zal ze het mysterie ontrafelen?5+


16. Zoemkwaakkriebeltjes - Theater Hutsepot vrijdag 21/7 om 10:00

Een heel visuele en verrassend muzikale voorstelling voor de kleinsten.

Een jongen helemaal alleen in een groot maar zacht bos. Hij is op zoek naar zijn verloren bal. Maar die vindt hij niet onmiddellijk. Hij vindt wel een wegwijsbij en dansende eenden. En wie woont daar in de boom, naast die lieve spin? Hij ontdekt hoe sprinkhanen leren springen en hij komt te weten dat muggen kleuren kunnen mengen. Maar of hij ooit zijn bal nog terug vindt? Om dat te weten te komen, moet je beslist komen kijken!

Met live muziek
2+


17. Conny en Blyde Meespeelsprookjes - Compagnie Amai vrijdag 21/7 om 13:30 & zondag 23/7 om 13:30

Conny en Blyde komen samen met de grote Miserius Maximus prachtige sprookjes en hun vervolg vertellen.
Jammer genoeg komt Miserius Maximus plots toch niet opdagen.
Wat nu gedaan? Kunnen de kinderen Conny en Blyde uit de nood helpen?
Ze moeten het dan maar proberen.
Met uitgebreide publieksinteractie en improvisatie van de kinderen worden de sprookjes gespeeld en wordt er nadien ook een vervolg verzonnen. Kinderen krijgen de kans om met hun eigen fantasie te bouwen aan de verhalen en Conny en Blyde leiden alles in goede banen.
Dat levert vaak prachtige beelden op en optimale interactie met de kinderen.
6+


18. Juni - Hermans weet Raad vrijdag 21/7 om 15:30

Fien is door haar ouders achtergelaten in de ballenbak, omdat ze haar eigen verjaardagsfeestje hee verpest. Ze moet maar even goed nadenken over wat ze hee gedaan, of eigenlijk misdaan. ‘Helemaal niks!’, vindt ze zelf. Maar toch zit ze helemaal alleen tussen de ballen. Of niet?
Juni zit ook in de ballenbak. Ze weet niet hoe lang ze daar al zit. Fien kijkt naar Juni en Juni kijkt naar Fien.
Een muzikale jeugdvoorstelling over vriendschap, feestvieren en hoe verwach ngen je teleur kunnen stellen in een bak met meer dan 7.000 gekleurde ballen.

Regie: Eva Van Der Gucht6+


19. Lotta en de pestvogel, de minimusical - vzw Weerwolf zaterdag 22/7 om 10:00

“Lotta en de Pestvogel” is een wervelende mini-musical gebracht door 2 acteurs die met nieuwe muziek en een schepje humor het verhaal van het gelijknamige boekje uit de bekende Lotta-reeks vertolken.
4+


20. Clown Pi - Tom Van Outryve & Stijn Wastyn zaterdag 22/7 om 13:30

Tom heeft een valiesje, daaruit goochelt hij verhalen.
Verhalen over Clowntje Pipelountje en diens vrienden.
Het is een heuse ontdekkingstocht waar horen, zien en voelen centraal staan.
Samen met de kinderen gaat hij muziek spelen, trucjes uitproberen, fratsen uithalen…
Ondertussen tovert geluidensprokkelaar Stijn Wastyn allerlei muziekjes uit zijn koffer.
3+

21. De zingende Prins - De proefkonijnen zaterdag 22/7 om 15:30 & zondag 23/7 om 10:00

Prins Joren is zeer verdrietig. Als oudste zoon van de koning, moet hij later zijn vader opvolgen. Maar daar heeft hij helemaal geen zin in. Onzeker als hij is, denkt hij dat het hem aan talent ontbreekt voor zo’n belangrijke functie. Zijn onbezonnen jongere zus neemt hem op sleeptouw en leert hem, samen met de hulp van het publiek, zwaardvechten, oorlogvoeren en vrouwenharten veroveren. En dan – bij toeval – ontdekken ze dat Joren wel erg goed kan zingen!!

De Zingende Prins is net als alle familievoorstellingen van De Proefkonijnen een originele en interactieve voorstelling waarbij ieder kindje aan bod komt. En tussen de lijntjes schuilt een ontroerend verhaal over verborgen talenten, stereotypen en de zoektocht naar je plaats in deze wereld. Want waarom zou zijn zus niet gewoon koning kunnen worden…4+


22. Janneman - theater Hutsepot zondag 23/7 om 15:30

Een hilarische en bibber-spannende voorstelling, gebaseerd op Jan de Tovenaarsleerling waarin Jan op een dag een het wijze besluit neemt de wereld in te trekken, op zoek naar het geluk. Maar ja, waar vind je het geluk: in de lucht, op de grond, in het water, in het bos of in een klein hoekje? En hoe ziet het geluk eruit? groot, groen, klein of geel? De vragen razen door Jans hoofd, maar de tijd dringt en de nacht wordt zwart en koud …

De muziek en de geluiden maken de vertelvoorstelling zo mogelijk nog spannender en de liederen maken zorgen ervoor dat je moet meeleven.

Winnaar SPEKKEN 2015
6+

Meer informatie:
Tickets te reserveren via Uitbureau

Activiteiten van de afdeling Gent vzw

DatumActiviteitLocatieAfdeling
23/09/2017WF Gent - Huldiging 50 jaar Lux Nova in het LMHGent - LakenmetershuisGent vzw
01/10/2017Drawing Day @ LMHGent - LakenmetershuisGent vzw
07/10/2017Geleide wandeling in het kader van 200 jaar UGent: Over koten, kroegen en katersGent: St. Veerleplein - dienst Info, GentGent vzw
07/10/2017WF Gent - Woven Stories: Indigo FestivalGent - LakenmetershuisGent vzw
03/11/2017WF Gent - Cie I-Luna: Klein Festijn 'Herfsteditie'Gent - LakenmetershuisGent vzw
18/11/2017WF Gent - Multatuliteater 'Closer'Gent - LakenmetershuisGent vzw
26/11/2017WF Gent - Bezoek aan het SMAKGent - SMAKGent vzw
03/12/2017WF Gent - Literaire Matinee: Hilde BraetGent - LakenmetershuisGent vzw