< terug

WF Gent - Amateurkunsten WF-leden in LMH

08/09/2017 - 17/09/2017

Afdeling: Gent vzw
Plaats: Gent - Lakenmetershuis, Vrijdagmarkt 24, 9000 Gent
Provincie: Oost-Vlaanderen

Interculturele activiteit: Nee

Omschrijving:
Marcel Bonnaerens, geboren te Gent in 1943.
Volgde grafische technieken aan het Stedelijk Instituut voor Jongelingen te Gent, en vervolmaakte zijn artistieke opleiding later ook aan de Koninklijke Akademie voor Schone Kunsten van Gent. Deze geestdriftige graficus, ontwerper en illustrator maakt kernachtige en expressieve tekeningen die zijn verbondenheid met mens, natuur en dier verraden.
Werd vaak bekroond met nationale en internationale prijzen.


Willy Debaets, geboren te Gent in 1944.
Onderwijzer van opleiding.
Pas op latere leeftijd verwezenlijkte hij zijn droom om naar de academie te gaan. Met veel plezier experimenteert hij in diverse stijlen die uiteraard in deze tentoonstelling onmogelijk allemaal aan bod kunnen komen.
Misschien toch een uitzondering , namelijk. het portret van de betreurde Willy Bultereys, ex-voorzitter van het Willemsfonds. Aan de toeschouwer om te oordelen. Zijn werk, in een eenvoudige persoonlijke stijl , is kleurrijk en vaak humoristisch.
Aan een bezoek aan het Miro-museum hield hij gekscherend zijn artiestennaam Wilo over. Er mag ook eens gelachen worden toch?


Gerarde Schuurmans, geboren te Hamont in 1956.
Volgde eerst de opleiding ‘Monumentale, Optie Schilderkunst’ en daarna de opleiding ‘Conservatie en Restauratie van Kunstwerken’ aan het KASK te Gent.
Ze is restaurateur van schilderijen en panelen en maakt sporadisch eigen werk.
“Voor deze werken heb ik me gebaseerd op het thema ‘Vuur’.
Vuur kan destructief zijn, de aard van materie volledig veranderen. Zonder vuur zou de mensheid heel anders geëvolueerd zijn, want het geeft bescherming en warmte. In de mythen komt de strijd om het vuur heel vaak aan bod. Vuur kan louterend zijn, moet in bedwang gehouden worden.
Als men over gevoelens of temperament spreekt, spreekt men dikwijls in termen van vurig of warm.
Technisch gezien vallen bij deze werken mijn interesses samen. Er zijn verwijzingen naar recente of mindere recente gebeurtenissen en verhalen.
De materialen die ik gebruik voor deze werken, nl. was en zuiver pigment, gebruik ik ook als restaurateur.”


Michael Samuel Lucifer Vandorpe, geboren te Gent in 1975.
Studeerde schilderkunst aan het KASK te Gent. In zijn vroeg werk is de fascinatie voor de lineaire beeldtaal reeds dominant aanwezig. Gaandeweg ontwikkelde het schilderwerk van Michael Samuel Lucifer Vandorpe.
Het evolueerde in een exploratie van pure materie. Een onderzoek naar wat voor de schilder de essentie van olieverf op doek is. Harmonie van de ruwe verf met de transparantie van het licht staan centraal. Kleur en licht vormen een samenspel wat resulteert in een poëtisch geheel. Het thema natuur blijft tot op vandaag nadrukkelijk aanwezig in zijn schilderijen.
Zijn recent werk beschrijft een mengvorm van zowel figuratieve, lineaire elementen als pure materie met de wereld om zich heen als belangrijkste inspiratiebron. Vandorpe positioneert zich als een eigenzinnig, eigentijds en eigenaardig (landschaps)schilder.Faramir Octaaf Goethals, geboren te Maarkedal in 1992.
Voor deze jonge kunstenaar is deze groepstentoonstelling de eerste keer dat hij zijn werk aan de wijde wereld toont. Het werk kan omschreven worden als kleurrijke hersenspinsels die worden gerealiseerd door middel van potlood, inkt, ecoline en aquarel. Het behandelt uiteenlopende subjecten, geïnspireerd door de natuur en onze maatschappij met een vleugje fantasie en mythologie.
De figuur van de sjamaan is een vaak terugkerend element, als een kritisch oog op deze wereld, medelijdend met allen die in deze chaos vertoeven.

Meer informatie:
Lakenmetershuis, Gent
Van vrijdag 8 tot en met zondag 17 september 2017
Vernissage op vrijdag 8 september om 19u
Zaterdag 9 september van 14u tot 18u
Zondag 10 september van 10u tot 12u
van 14u tot 18u
Zaterdag 16 september van 14u tot 18u
Zondag 17 september van 14u tot 18u
Gratis

Activiteiten van de afdeling Gent vzw

DatumActiviteitLocatieAfdeling
23/09/2017WF Gent - Huldiging 50 jaar Lux Nova in het LMHGent - LakenmetershuisGent vzw
01/10/2017Drawing Day @ LMHGent - LakenmetershuisGent vzw
07/10/2017Geleide wandeling in het kader van 200 jaar UGent: Over koten, kroegen en katersGent: St. Veerleplein - dienst Info, GentGent vzw
07/10/2017WF Gent - Woven Stories: Indigo FestivalGent - LakenmetershuisGent vzw
03/11/2017WF Gent - Cie I-Luna: Klein Festijn 'Herfsteditie'Gent - LakenmetershuisGent vzw
18/11/2017WF Gent - Multatuliteater 'Closer'Gent - LakenmetershuisGent vzw
26/11/2017WF Gent - Bezoek aan het SMAKGent - SMAKGent vzw
03/12/2017WF Gent - Literaire Matinee: Hilde BraetGent - LakenmetershuisGent vzw