< terug

Geleid bezoek aan tentoonstelling Timeless Beauty

22/04/2017

Afdeling: Zonhoven
Plaats: Gallo-Romeins Museum , Kielenstraat 15, 3700 Tongeren
Provincie: Limburg

Interculturele activiteit: Nee

E-mail: bernaertchristine@gmail.com

Omschrijving:
Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren opende op 17 december, i.s.m. Atelier Lagrange, de tentoonstelling ‘Timeless Beauty’ waarin de schoonheid van de vrouw in de Romeinse tijd centraal staat en biedt een sfeervol samenspel van hedendaagse kunstfotografie, antieke literatuur en authentieke archeologische voorwerpen.

Er zijn sensuele foto’s te zien van bloedmooie vrouwen die stijlvol in beeld zijn gebracht door in 2015 overleden kunstfotograaf Marc Lagrange. Deze foto’s worden gepresenteerd samen met 2 000 jaar oude teksten van Romeinse schrijvers, een keur aan archeologische voorwerpen zoals make-updozen, epileersets, haarnaalden, parfumflesjes en juwelen. Ook wondermooie beelden van Venus - de Romeinse godin van de schoonheid - ontbreken niet. In verhelderende films ziet men hoe vrouwen zich tweeduizend jaar geleden verzorgden en opmaakten en vrouwen van nu getuigen over de manier waarop ze hun lichaam beleven. Zijn de tijden erg veranderd? ‘Timeless Beauty’ is boeiende, verrassende en veelzijdige tentoonstelling die u nog lang zal bijblijven.

De 58-jarige Antwerpse topfotograaf Marc Lagrange, bekend om zijn kunstzinnige naaktfotografie kwam op 25 december 2015 om bij een verkeersongeval in Tenerife. Marc Lagrange was een internationaal gelauwerde fotograaf, die woonde en werkte vanuit Antwerpen. De publicatie van zijn boek Diamonds and Pearls in 2013 betekende zijn grote doorbraak. Het boek werd gepubliceerd in meer dan 80 landen. In 2014 volgde het exclusieve Hotel Maritime. Een selectie van de meeste iconische foto’s uit het oeuvre van Lagrange was in 2015 te zien op de TEFAF Art Fair in Maastricht en nu ook in Tongeren.

Activiteiten van de afdeling Zonhoven