< terug

Daguitstap met de trein: ‘Gastronomisch en ludiek Brussel’ oftewel ‘Et gehaaim van de marolle’ i.s.m. Vormingplus Kempen:VOLZET

22/04/2017

Afdeling: Mol
Provincie: Brussel Hoofdstedelijk gewest

Interculturele activiteit: Nee

Omschrijving:
VOLZET - VOLZET - VOLZET - VOLZET

Deze wandeling speelt zich af in de laatste Brusselse volkswijk de Marollen onder de deskundige leiding van Sonja De Smedt van Polymnia vzw (cfr. Matongé 2013). De wandeling start om 10u00 in het Station Brussel-Centraal. Dit gebeurt in samenwerking met Vormingplus Kempen.

'Onder leiding van onze deskundige gids gaan we langs bij enkele hoogtepunten van de Marollen zoals: de Kapellekerk, het geboortehuis van Toots Thielemans, het Breugelhuis, het Vossenplein, de typische gangetjes,….enz. Er zullen bovendien ook verhalen verteld worden en ook sketches van Renaat Grassin gespeeld worden, misschien zal er ook een Brussels liedje gezongen worden… Op deze wandeling proeven we enkele speciale hapjes zoals een typisch Brussels aperitiefje, pain à la grèque, boesjterink, pralines,….., in totaal: een achttal hapjes die vroeger in de Marollen werden gegeten met daaraan gekoppeld een verhaal of een anekdote.' Polymnia vzw

Meer informatie:
Programma:
Vertrek: met de trein vanuit Mol om 7u58 (aankomst Brussel-Centraal om 9u48)
Plaats: Samenkomst in de grote inkomhal van Station Brussel-Centraal
Uur: Vertrek om 10u00 met gids aan de loketten in Station Brussel-Centraal

Deelnameprijs:
Leden Willemsfonds betalen €28, niet-leden betalen €31.
In de prijs zijn de gids, de rondleiding met speciale hapjes en ook het middagmaal (dagsoep/ stoofvlees met frietjes/ dame blanche) inbegrepen. De trein en de drank tijdens de maaltijd zijn apart te betalen.

Inschrijven is noodzakelijk. Het aantal plaatsen is beperkt.

De betaling dient te gebeuren voor maandag 10 april 2017 op rekening BE96 8601 0925 3405 van Willemsfonds Mol, met vermelding: Marollen, naam en aantal personen. De inschrijving is pas definitief na betaling via overschrijving.

Informatie en inschrijvingen bij Véronique Verhaest, veronique.verhaest@telenet.be, 0496 08 30 71