< terug

Driedaagse reis naar Leeuwarden, het Ijsselmeer en Friesland

17/05/2017 - 19/05/2017

Afdeling: Moerbeke-Waas
Plaats: station Moerbeke, Statiestraat 4, 9180 Moerbeke-Waas
Provincie: Oost-Vlaanderen

Interculturele activiteit: Nee

Omschrijving:
Vierde activiteit van 2017
Driedaagse reis naar Leeuwarden, het IJsselmeer en Friesland van woensdag 17 tot vrijdag 19 mei 2017

Eerder dan bij vorige edities nodigen we jullie nu al uit om in te schrijven voor deze reis. Gezien de Nederlandse strenge zakelijke reglementering kunnen wij de kamers voor onze driedaagse uitstap maar vrij houden tot begin februari om ze zonder betaling van een prijs te kunnen teruggeven aan het hotel. Vandaar even voorstellen en u uitnodigen om hiervoor in te schrijven.

Voor onze meerdaagse reis kozen we voor een nog niet bezocht stukje Nederland. We boekten twee nachten in Leeuwarden, een bijzonder mooi 4-sterren hotel dat recent werd ingericht vanaf een oud postkantoor en vandaar de naam Post-Plaza Hotel (www.post-plaza.nl) en dit met 100% respect voor het oorspronkelijke gebouw, vertelde de architect mij. Ga zeker eens hun site verkennen.

We vertrekken op woensdag 17 mei 2017 met een eerste halte in Marken, een veeneiland op 2,5 km van de kust en nu verbonden met het vasteland. We bezoeken het stadje, steken de bruggetjes over die de naam van een Nederlandse koningin dragen en lopen langs de donkergroen geverfde huisjes van de kerkbuurt en de havenbuurt. Tijd voor een koffiepauze, waarna we met de boot het IJsselmeer oversteken naar Volendam waar we de lunch reserveerden in “Spaander”, een prachtige herberg, bezocht door talrijke bekende schilders die hun rekening betaalden met de 1.500 schilderijen die er nu ophangen. Bezocht door Renoir en Picasso en zovele andere. Via een bezoek aan Edam met zijn Kaaswaag steken we het IJsselmeer over via de indrukwekkende 32,5 km lange “Afsluitdijk”, met uitzicht op de Waddenzee en het IJsselmeer. We komen aan in Leeuwarden waar we twee keer zullen overnachten in ons viersterrenhotel. We genieten er van een diner op de beide avonden en hebben de avond vrij in de stad. En als ontspanning biedt deze bruisende stad meer dan gelegenheid om een stukje te shoppen of iets te gaan snoepen of drinken.

Dag twee en drie starten met een uitgebreid ontbijtbuffet in ons hotel. We bezoeken er de stad, het prachtige Fries museum, gaan er praamvaren op de grachten, bezoeken het Princessehof met zijn tentoonstelling sexy ceramics. Na de middag van dag drie maken we een rondrit langsheen Friese dorpjes van de Elfstedentocht om te eindigen in Hindelopen, in het schilderachtige Sloten en Joure, waar de eerste koffiebranderij van Douwe Egberts nog altijd te bezoeken is. De Durme Reizen brengt ons daarna veilig terug in Moerbeke.

De prijs voor deze driedaagse inclusief luxe viersterrenhotel, twee ontbijten, twee middagmalen, drie avondmalen, de toegang tot verschillende bezoeken zal € 350,00 per persoon kosten voor verblijf in een Comfort kamer met twee personen en € 430,00 voor verblijf in eenzelfde Comfort kamer met één persoon.

Meer informatie:
Wie geïnteresseerd is om deel te nemen, vragen wij om in te schrijven vóór 10 februari 2017 bij Rudy Van Megroot, Eikenstraat 20 in Moerbeke, 0476/48.42.05, rudyvanmegroot@skynet.be of Patrick Van Neer, Damstraat 55 in Moerbeke, 0473/96.54.07, patrick.van.neer@telenet.be.
Alle inschrijvingen enkel met contante betaling a.u.b. van een voorschot van € 175,00 per persoon. Dit kan ook door overschrijving op ons nummer BE44 9611 8722 4745 van Willemsfonds Moerbeke-Waas, Damstraat 55, 9180 Moerbeke.

Schrijf dus tijdig in, vóór 10-02-2017, dan kunnen jullie zeker mee!!

Activiteiten van de afdeling Moerbeke-Waas

Geen gegevens meegedeeld