< terug

Paardenvissers in Oostduinkerke

14/09/2017

Afdeling: Herzele
Provincie: Oost-Vlaanderen

Interculturele activiteit: Nee

Omschrijving:
Op donderdag 14 september 2017 nodigt het Willemsfonds Herzele jullie met heel veel genoegen uit om deel te nemen aan de prachtige daguitstap nu eens ook voor niet-wandelaars.
Wij vertrekken met de bus om 8u stipt op het Kerkplein te Herzele en rijden richting Koksijde.
In de voormiddag maken we, vergezeld van een plaatselijke gids, een busrit in en om Koksijde.
’s Middags worden we verwacht in het restaurant “ De Peerdevisscher” voor de maaltijd: gebakken slibtongetjes met frietjes en als dessert een verwenkoffie. Het restaurant is een typisch volkse gelegenheid, uitgebaat door een garnaalvissersfamilie.
Na de middag begeven wij ons naar het strand waar wij de paardenvissers ontmoeten. Er is een huifkar voorzien om mensen die minder mobiel zijn tot aan de waterlijn te brengen. Er wordt aangeraden om ofwel aangepast schoeisel (laarzen) of een handdoek te voorzien.
Daar zien we de garnaalvissers dan aan het werk. De paardenvisserij is een traditie die al zo’n 500 jaar bestaat. De paardenvissers, die hoog op hun stoere boerenpaarden zitten, dwingen nog steeds ieders bewondering af wanneer ze moeizaam door de golven ploegen.
Daarna rijden we met de bus naar ‘ De paardenhoeve’. Daar zien we hoe de vers gevangen garnalen worden gekookt. Deze delicatesse kan er geproefd worden samen met een frisse pint.
Uitgewaaid keren we terug huiswaarts.

Deelnameprijs: WF-LEDEN 57 € NIET WF-LEDEN 63 €

Het bedrag wordt overgeschreven op Rek.nr. BE84 7371 3109 7159 van WF Herzele met vermelding van ‘Paardenvissers in Oostduinkerke’.
NB. Bij annulatie tot 2 dagen voor de daguitstap wordt een forfait van 20% aangerekend voor gedane kosten of er dient voor vervanging te worden gezorgd.

Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 4 september 2017 bij:
Bonnaerens Rita 0475/652704 Vanderstraeten Roger 053/626762
De Durpel Etienne 053/627752 Glorieux Christine 0478/235605

Het voltallige WF-Herzele team heet iedereen van harte welkom en hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind.

Activiteiten van de afdeling Herzele

Geen gegevens meegedeeld