Provinciaal verbond West-Vlaanderen

Activiteit:75 jaar Willemsfonds Koekelare - Provinciale dag
Datum:18/09/2010 10 uur - 18/09/2010
Plaats:Feestzaal, De Balluchon, Moerestraat 19, Koekelare
Provincie:West-Vlaanderen
Interculturele activiteit:Nee
Infoadres:Deelnameprijs: 48 euro (all-in) voor het volledige dagarrangement.

Inschrijven kan door storting op rekeningnummer 979-9820520-51 van Willemsfonds Koekelare, Brugse Heirweg 17, 8680 Koekelare met vermelding:
Provinciale dag + aantal deelnemers + vlees/vis + voorkeur module. Inschrijven kan tot 10 september (inschrijving slechts geldig na ontvangst betaling). Inschrijven kan ook via een mail: laveynea@fulladsl.be

Parkeren kan voor de Balluchon, het plein ernaast en op het St-Maartensplein
Alle Info: André Laveyne, 051 58 07 41 of 0485 58 97 97
E-maillaveynea@fulladsl.be

Verslag

Op zaterdag 18 september 2010 vierde Willemsfonds Koekelare in de laatste zomerzon zijn 75e verjaardag. De afdeling had er meteen een provinciale dag van gemaakt en nodigde alle West-Vlaamse afdelingen en hun leden uit in CC De Balluchon. Dit  indrukwekkend Cultuurcentrum met een lichte en luchtige inkomhal en aangename theaterzaal boden het ideale decor voor de viering.

 

De vrijzinnige scouts FOS bediende de aanwezigen van koffie en koekjes. Tijdens de academische zitting werden de speeches van André Laveyne, voorzitter WF Koekelare, Sonja De Craemer, provinciaal voorzitter en Vlaams Parlementslid Bart Tommelein aandachtig beluisterd en afgewisseld met vrolijke muziekklanken door het Puszta-ensemble, een Belgisch Zigeunerorkest.

 

En er werden diploma’s uitgereikt!
Koekelare is een afdeling waar men lang lid van blijft, dat bleek toen André leden kon feliciteren met onder andere 65-jarig lidmaatschap.

 

Na het academisch gedeelte, de receptie en een feestmaaltijd bracht een groep een geleid bezoek aan het Vredesmuseum Lange Max, de andere groep volgde de gids naar de Kathe Kollwitztoren en het Fransmansmuseum.
En na de slotreceptie was iedereen het er over eens: deze perfect georganiseerde provinciale dag had veel meer aanwezigen verdiend die kwamen toasten op 75 jaar Willemsfonds Koekelare. André nodigde alvast joviaal iedereen in 2035, als het 100-jarig jubileum wordt gevierd. 

 

Hopelijk bent u er dan ook (weer) bij!Activiteitenfoto's