Investeer in literatuur

De afgelopen jaren groeide Het Betere Boek uit tot een van de belangrijkste literaire evenementen in Vlaanderen. Ook De Bronzen Uil is een klinkende naam in literaire en culturele middens. We verwelkomden al heel wat grote namen op onze podia. Het zijn er te veel om op te noemen, maar we geven je toch een beknopt lijstje mee: Stefan Hertmans, Saskia De Coster, Tom Lanoye, Kristien Hemmerechts, Piet de Moor, Griet Op de Beeck, Herman Brusselmans, Lize Spit, Erwin Mortier, Ann De Craemer, Dimitri Verhulst,… allemaal waren ze de afgelopen jaren te gast op Het Betere Boek.
We slagen er elk jaar in om en bij de 800 bezoekers op de been te brengen. Ondertussen kunnen we de stad Gent, de provincie Oost-Vlaanderen, het Vlaams Fonds voor de Letteren, de Nationale Loterij en de Instelling Morele Dienstverlening Oost-Vlaanderen tot onze vaste (financiële) partners rekenen.
Elk jaar voeren we een doorgedreven nationale promotiecampagne, zowel on- als offline. Onze achterban van 95 afdelingen, 500 vrijwilligers en bijna 5.500 leden helpen hier actief aan mee.

Dit jaar strijken we op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober neer in oude Gentse stadsbid en de Minard Schouwburg. Curator Johan de Boose werkt momenteel aan het programma, dat als titel “OKTOBER ’17. Ode aan de (r)evolutie” kreeg.

Maar… koken kost geld, en daarom zijn we op zoek naar bijkomende financiële middelen. Wil je er mee voor zorgen dat dit uniek, cultureel evenement nog meer kan groeien?

Hier lees je hoe dat kan:
1) Als zelfstandig ondernemer kan je kiezen uit twee opties:

* Je doet een gift aan het Willemsfonds. Voor giften vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest. De belastingvermindering die je hiervoor krijgt bedraagt maar liefst 45% van het werkelijk gestorte bedrag. Je stort het bedrag op rekeningnummer IBAN BE39 0010 2817 2819 van Willemsfonds vzw, Vrijdagmarkt 24-25, 9000 Gent. Je vermeldt hierbij het woord “Gift”. Volgend jaar krijg je dan een fiscale fiche in je bus.

* Je leest ons sponsordossier en kiest een van de sponsorformules. Elk ander sponsorvoorstel is welkom.
2) Als niet-zelfstandige kan je Het Betere Boek steunen via een gift. Onder puntje a hierboven lees je er alles over.

Wil je Het Betere Boek steunen, ons een concreet voorstel doen of heb je nog vragen? Neem dan zeker op met Ellen via ellen.buntinx@willemsfonds.be of 0497-58 54 94.