Wonderen van de Wereld

De Blauwe Fakkelteit wil meer eenheid creëren in wat we als vereniging doen. Daarom werken we elk academiejaar samen rond een thema. Dit eerste jaar is dat thema ‘Wonderen van de Wereld’.


Jaarthema
Onze wereld is zo mooi, zo vol dingen om je over te verwonderen. De natuur, dieren, wij mensen. Wat we allemaal kunnen! Waar we allemaal toe in staat zijn! We hebben al wonderen verricht. En misschien zijn de fauna en flora, ons heelal, … wel wonderen op zichzelf. De zeven wereldwonderen, wetenschap en technologie, genetisch gedrag, drones, robots, ruimtevaart, zelfrijdende wagens, geboorte, architectuur... Wonderen vind je overal! Met een waaier aan lezingen brengen we deze wonderen zeker en vast een stapje dichterbij. Hier ontdek je onze eerste wonderen.

Voor onze afdelingen: het jaarthema wordt steeds bij de start (eind september / begin oktober) van het academiejaar bekend gemaakt. Dan wordt ook een inspiratiegids uitgedeeld. Zo heb je tijd om een activiteit in te plannen in jouw jaarprogramma van het volgende jaar. Jouw afdeling kan van 1 januari tot en met 31 december het daaropvolgende jaar met het thema aan de slag.

Krijg € 50 voor een wonder
Organiseer met jouw afdeling een lezing over de ‘Wonderen van de Wereld’. Hiervoor krijg je € 50 steun én reclame op de Blauwe Fakkelteit-pagina in Rechtuit + in de Blauwe Fakkelteit-nieuwsbrief. Verder krijg je korting voor de lezingen van UPV die in de gids zijn opgenomen.

Op zoek naar inspiratie?
Dan is onze inspiratiegids iets voor jou. Je vindt er 43 boeiende lezingen over allerlei ‘wonderen’. Topsprekers en vakspecialisten nemen je mee in diverse domeinen. Vanzelfsprekend kan je ook jouw eigen creativiteit volop zijn gang laten gaan.

Wil je (nog) een papieren versie van deze gids? Vraag hem gratis aan via vorming@willemsfonds.be of bel naar 09-224 10 75.