Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

5831a8a03739e8_58514394.jpg

Beraberprijs

Tiende Beraberprijs

En de winnaar van de allerlaatste Beraberprijs is…

de familie Koyuncu! Dochter Almila nomineerde haar ouders om deze reden: het gezin maakte een moeilijk immigratieproces door. Immigreren naar een land met een andere taal, cultuur, denkwijzen en opleidingen is geen evidentie. Toch namen de ouders vanaf dag één hun verantwoordelijkheid op voor de integratie van zichzelf en hun kinderen. Ze zagen het als hun voornaamste taak om hun zonen en dochters zo snel mogelijk de Nederlandse taal machtig te maken. Het feit dat de ouders in het begin een heel beperkt sociaal netwerk hadden en ook amper kennis van mogelijke hulpinstanties, hield hen niet tegen. Integendeel. De kinderen van het gezin kregen heel veel steun bij het maken van vrienden. Die vrienden werden thuis uitgenodigd zodat het hele gezin nieuwe mensen leerde kennen én tegelijkertijd oefenden ze zo samen Nederlands. Het gezin keek samen naar Vlaamse televisieprogramma’s. De ouders vonden het van belang om ook zelf Nederlands te leren en zich daardoor te integreren in België. Op die manier konden ze helpen bij huiswerk, konden ze praten met leerkrachten en vrienden en hun netwerk uitbouwen. En mét resultaat! Want hun kinderen zijn ondertussen burgerlijk ingenieur, orthopedagoog en bachelor in de sociale readaptatiewetenschappen en autisme spectrum stoornissen.

Tiende en laatste uitreiking van de Beraberprijs

In 2007 gingen we samenwerken met de Unie van Turkse Verenigingen. Het doel: het creëren van bewustwording inzake gelijke kansen binnen zowel onderwijs, cultuur en tewerkstelling. Gelijke kansen voor iedereen is nog steeds geen evidentie en vraagt constante aandacht.

Daarom reiken we sinds 2008 de Beraberprijs uit. Een prijs die de ouders van een pas afgestudeerde bachelor of master met een andere etnisch-culturele achtergrond in de bloemetjes zet. Tegelijkertijd bedanken we ook de overige genomineerden voor hun inzet tijdens de studies van zoon of dochter in het hoger onderwijs. Na een grondige evaluatie van de Beraberprijs is het tijd om een nieuwe weg in te slaan. Momenteel zoeken we naar deze weg.

Geniet van deze herinnering aan de Beraberprijs

Verwarm je aan deze exclusieve reportage met getuigenissen van de gezinnen die de voorbije jaren de prijs in de wacht sleepten.

Sluit Mijn Willemsfonds