Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Daguitstap naar Antwerpen (volzet)

Daguitstap naar Antwerpen (volzet)

Achter de schermen van de dierentuin
Tussen de Zoo en het Centraal Station loopt een lange dienstgang waar een gewone bezoeker nooit komt. Maar nu dus wel! We beginnen met het ontstaan van de Zoo zo’n 170 jaar geleden. We bezoeken de zeeleeuwen in hun privé-vertrekken. Via de operatiezaal en de quarantaine belanden we onder het aquarium bij pompen en filters maar ook bij zeepaardjes en koralen. De kweek van vogelspinnen en kakkerlakken en onze vriendelijke handtamme slang sluiten de tocht af. Durf je?

Door de vele trappen en smalle doorgangen is deze rondleiding niet geschikt voor minder mobiele mensen. Tijdens de rondleiding zijn er weinig dieren te zien en het gaat soms de technische kant op. Daarom gaan we eerst een uurtje genieten van de Zoo (en de dieren) voor we achter de schermen duiken.

Steven Osborne betovert met Ravel
Het Antwerp Symphony Orchestra is het symfonisch orkest van Vlaanderen, met de nieuwe Koningin Elisabethzaal in Antwerpen als thuisbasis. Wij nemen je mee naar ‘We’ll always have Paris’. Net voor Ravel zijn pianoconcerto componeerde, ging hij samen met Gershwin op muzikale ontdekkingstocht in Harlem. Hun bezoek aan de legendarische Cotton Club verwerkte Ravel in zijn bluesy pianoconcerto. Gershwin zette op zijn beurt het verkeersgewoel en het getoeter van taxi’s in Parijs op muziek in An American in Paris. Twee heerlijke meesterwerken die in de topakoestiek van de Elisabethzaal echt helemaal tot hun recht komen. Kazuki Yamada is dirigent van dienst en achter de piano zit Steven Osborne, een Schotse toppianist. En het Willemsfonds legt je in de watten!

Jouw verwenpakket

  • tickets rang 1 of 2
  • een programmaboekje
  • een glaasje cava tijdens de pauze in de Vitra Lounge (
  • als kers op de taart is er na het concert speciaal voor onze groep een ‘meet & greet’ met de dirigent of de solist!

Praktisch
Samenkomst in de hal van station Antwerpen Centraal om 9u55. Vrij bezoek Zoo van 10u tot 11u. Het geleide bezoek start om 11u. Vrije lunch in het zelfbedieningsrestaurant van de Zoo. Concert om 15u in de Elisabethzaal.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Sonja De Craemer
kunstwijs@willemsfonds.be
059-80 21 41

Sluit Mijn Willemsfonds