Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Begeleid bezoek aan de Ensor tentoonstelling Dromen van Parelmoer in Muzee

Begeleid bezoek aan de Ensor tentoonstelling Dromen van Parelmoer in Muzee

Ensor droomde van gelukzaligheid wanneer hij geïnspireerd door het parelmoer van een schelpje religieuze taferelen, landschappen of stillevens schilderde. Begeleid bezoek met het Willemsfonds Brugge om 14u30 in Muzee Oostende.

Overal ter wereld hebben musea, verzamelaars en liefhebbers belangstelling voor de grensverleggende kunst van James Ensor. Lang voor de term een modieus cliché werd, was Ensor wel degelijk een game changer. Toch staat zijn kunst zelf nog al te vaak in de schaduw van de populaire legende: die rare, mensenschuwe snuiter achter zijn piano in zijn Oostends schelpenwinkeltje.
De nieuwe Ensor presentatie bestaat nagenoeg uitsluitend uit schilderijen en tekeningen uit de verzameling van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Met 38 schilderijen en zowat 650 tekeningen beschikt het museum over een prestigieuze Ensor verzameling.
De afgelopen jaren reisde deze tentoonstelling naar New York, Chicago, Los Angeles, Tokyo, Bazel, Kopenhagen en Utrecht. Het KMSKA geeft aan Mu.ZEE 26 schilderijen in langdurige bruikleen. Daarnaast worden wisselende ensembles met tekeningen tentoongesteld.
Praktisch
Prijs toegang + gids : 10€ p.p.
Gelieve in te schrijven vóór 12 januari via
katrien.dotselaere@telenet.be / 0477 591794 en het bedrag over te schrijven op de rekening van het Willemsfonds Brugge :
BE69 4752 1366 8178

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Katrien Dotselaere
brugge@willemsfonds.be
0477-59 17 94

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds