Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Brussel - tentoonstelling, diner en concert in de BOZAR

Brussel - tentoonstelling, diner en concert in de BOZAR

Sommige leden zullen zich het heerlijke concert dat we vorig jaar, samen met de Vrienden van B-Classic, bijwoonden in de BOZAR nog goed herinneren. Samen met hen  nodigen wij u opnieuw uit om tegen uitzonderlijke voorwaarden een heerlijke namiddag te beleven in de Bozar.

De namiddag starten we met een bezoek aan de tentoonstelling ‘Bernard van Orley - Brussel en de Renaissance’. Bernard van Orley was een van de absolute spilfiguren van de renaissance in de Lage Landen.

BOZAR en de grote Belgische instellingen sloegen de handen in elkaar voor de allereerste belangrijke monografische tentoonstelling rond deze 16de eeuwse kunstenaar. Van Orley was schilder aan het hof van Margaretha van Oostenrijk en Maria van Hongarije, werd overladen met opdrachten en kwam al erg jong aan het hoofd van een van de grootste ateliers van zijn tijd. Hij schilderde religieuze taferelen maar ontwierp ook wandtapijten en glasramen. Bijzondere aandacht gaat naar zijn portretten, die hem in een indrukwekkend netwerk plaatsen van politieke raadgevers, invloedrijke geestelijken en humanistische denkers. Zijn werk stond in constante dialoog met dat van tijdgenoten als Albrecht Dürer en Rafaël. Voor het eerst worden de werken Van Orley uit alle hoeken van de wereld samengebracht in één tentoonstelling, op de plek waar ze ooit ontstonden. Een historische kans om deze Brusselse meester te (her)ontdekken.

Na het bezoek aan de tentoonstelling is voor ons een tweegangenmenu gereserveerd in Brasserie Victor: een voorgerecht, een hoofdschotel, koffie en wijn inbegrepen.

Om 20.00u start het concert in de Henry Le Boeufzaal.

Op het programma staan:

• Erlkönig van Hans Werner Henze
• Variaties op een rococo-thema, voor cello en orkest, op. 33 van Peter Tsjaikovski
• Eine Faust-Symphonie in drei Charakterbildern, nach J.W. von Goethe, S. 108, LW G 12 van Franz Liszt. Het is een symfonie met slotkoor en een tenorsolo door Liszt geïnspireerd op en rond de Mephistofoles-figuur uit Goethes ’Faust’. Het werk droeg hij op aan Hector Berlioz.

Praktisch
- 14.30u Opstapplaats ‘De Zigeuner’ Diepenbeek (vooraf verwittigen a.u.b.)
- 15.00u Vertrek te Tongeren op de parking Casino aan de Eeuwfeestwal
- 17.00u Bezoek aan de tentoonstelling ‘Bernard van Orley - Brussel en de Renaissance’
- 18.30u Diner in Brasserie Victor
- 20.00u Concert tot 22.00u

Prijs
€ 75 per persoon.

In de prijs zijn inbegrepen: de bus, het inkomgeld voor het bezoek aan de tentoonstelling, het diner en het ticket voor het concert.

De Inschrijvingen worden verwacht vóór uiterlijk 10 maart 2019. Uw inschrijving is pas geldig van zodra wij de betaling ontvangen hebben op rekening BE02 3350 1549 0340 van het Willemsfonds Tongeren.

 

 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 75,00
Deelnameprijs niet-leden € 75,00

Meer info nodig? Contacteer:
Lutgart Voets
tongeren@willemsfonds.be
0472 69 33 81

Sluit Mijn Willemsfonds