Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Nikolai Lugansky & Brussels Philharmonic

Nikolai Lugansky & Brussels Philharmonic


Een hele avond gewijd aan het muzikale genie van Sergei Rachmaninov. Zijn 1ste Pianoconcerto zit vol jeugdige bravoure en virtuose pianopassages, maar ook de zo typerende romantiek. Jaren later zette Rachmaninov zich aan zijn 3de en laatste symfonie: het gemis van zijn thuisland klinkt door in de rijke, melancholische muziek – maar ook het jazzy en optimistische Amerika. Een prachtig werk dat zijn plek in de concertzaal meer dan verdient. Nikolai Lugansky heeft een imponerende techniek en is uitzonderlijk precies, gebalanceerd en duidelijk – maar blijft ten allen tijde bescheiden en poëtisch. Het lijkt wel alsof zijn talent een onvermijdelijke oerkracht is, die hij tot het uiterste beheerst.

De liefde voor Rachmaninov loopt als een rode draad doorheen zijn carrière. Misschien is het de typische melancholie, eigen aan het Russische temperament, waarin hij zichzelf herkent? “Rachmaninov komt zelden met meer zelfvertrouwen en geduld als bij Nikolai Lugansky,” schreef The Financial Times.

Programma: Samy Moussa, Nocturne for orchestra Sergei Rachmaninov, Pianoconcert nr. 1 in fis, op. 1 — Symfonie nr. 3 in a, op. 44  

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Suzanne ter Haar
✆ 0497/58 54 96
@ suzanne.terhaar@willemsfonds.be

Sluit Mijn Willemsfonds