Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Gentbrugse Meersen

Gentbrugse Meersen

Verhalenwandeling Gentbrugse Meersen

De Gentbrugse Meersen is een van de vier Gentse groenpolen. De naam verwijst naar het verleden van het gebied, een meers in een bocht van de Zeeschelde gelegen in Gentbrugge. Het park- en natuurgebied is ongeveer 240 ha groot en de aanleg ervan startte begin 2013.

De Gentbrugse Meersen biedt voor elk wat wil(d)s. Je vindt er een brok wilde natuur vlakbij de stad. Het gebied verandert nog volop. Hoe dieper je het gebied intrekt hoe meer verborgen plekjes je ontdekt.

Wij gaan de uitdaging aan. Onze gids Noël Callebaut is specialist ter zake en wekt ons enthousiasme op met verhalen uit verleden en heden. De mooie en rijke geschiedenis van Gentbrugge is de bron van deze verhalentocht. De verhalen werden doorgegeven van de ene generatie aan de andere. Ze gaan over het roemrijke verleden van 22 kastelen, 58 boerderijen maar eveneens over spoken, heksen, boeren en edellieden. Alle verhalen zijn overgoten met een sausje van fantasie en bijgeloof. Wat deze vertellingen zo leuk en avontuurlijk maken is het feit dat ze zich grotendeels afspelen in het gebied wat we vandaag kennen als de Gentbrugse Meersen. 

Noel Callebaut is Gentenaar, verteller, acteur, schrijver en regisseur. Hij is Anglofiel, zot van wereld- en lokale geschiedenis, altijd op zoek naar de mens achter de mens, liefhebber van de kleine dingen des levens.
Ontdekkingsreiziger in de wondere wereld van het vertellen.

Hij deelt zijn kennis over tal van dier- en plantensoorten die we anders zomaar voorbij zouden stappen. Een aanrader voor jong en oud! Wedden dat je na deze wandeling zelf op verkenning gaat?

De groenpool is goed toegankelijk via betonpaden. Voorzie gemakkelijk schoeisel en aangepaste kledij.

Wie wil, kan na het aangeboden aperitief, aansluiten om te lunchen in het Braemhof. Gelieve dit te vermelden bij inschrijving.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 5,00
Deelnameprijs niet-leden € 7,00

Meer info nodig? Contacteer:
Jan De Groof
gentbrugge@willemsfonds.be
0486-22 77 02

Sluit Mijn Willemsfonds