Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over NOB+day

NOB+day

We starten om 10u30 met een geleid bezoek aan de tentoonstelling ‘Bernard d’Orley: Brussel en de renaissance’.

Bernard van Orley was een van de absolute spilfiguren van de renaissance in de Lage Landen. BOZAR en de grote Belgische instellingen slaan de handen in elkaar voor de allereerste belangrijke monografische tentoonstelling rond deze 16de -eeuwse kunstenaar. Van Orley was schilder aan het hof van Margaretha van Oostenrijk en Maria van Hongarije, werd overladen met opdrachten en kwam al erg jong aan het hoofd van een van de grootste ateliers van zijn tijd. Hij schilderde religieuze taferelen maar ontwierp ook wandtapijten en glasramen. Bijzondere aandacht gaat naar zijn portretten, die hem in een indrukwekkend netwerk plaatsen van politieke raadgevers, invloedrijke geestelijken en humanistische denkers. Zijn werk stond in constante dialoog met dat van tijdgenoten als Albrecht Dürer en Rafaël.

Voor het eerst worden de werken Van Orley uit alle hoeken van de wereld samengebracht in één tentoonstelling, op de plek waar ze ooit ontstonden. Een historische kans om deze Brusselse meester te (her)ontdekken.

Daarna genieten we van een voortreffelijke lunch in Brasserie Victor en na de koffie krijgen we een inleiding op het concert. Uiteindelijk gaan we naar de Henri LeBoeuf zaal om te genieten van het concert van het Nationaal Orkest van België.

Op het programma: John Corigliano ‘Fantasia on a Ostinato’ , Georges Bizet, aria’s uit Carmen door sopraan Elisabeth Kulman en Igor Strawinsky ‘De vuurvogel’. Dirigent Hugh Wolff.

Praktisch
Afspraak in het Centraal Station Brussel om 10u.

Inschrijven

U kunt zich nog inschrijven. Komt u ook?

Ja, ik wil me inschrijven

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 69,00
Deelnameprijs niet-leden € 69,00

Meer info nodig? Contacteer:
Sonja De Craemer
kunstwijs@willemsfonds.be
059-80 21 41

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds