Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Bezoek aan het HISTORIUM in Brugge met aansluitend bezoek aan het stadhuis en de Brugse Vrije.

Bezoek aan het HISTORIUM in Brugge met aansluitend bezoek aan het stadhuis en de Brugse Vrije.

 Het Historium is een initiatief van de West-Vlaamse families Claeys en Denolf (Roularta),  Vandamme (Barco) en Brackx (Jetair), die in 2006 samen een toeristisch project opstarten. Een project waarmee ze Brugge extra glans wilden geven en waarmee ze hun respectievelijke knowhow in de verf wilden zetten: communicatie, technologie en toerisme.

Samen met een historisch comité werd de historische reconstructie van een aantal middeleeuwse scènes in de vorm van een attractie een feit. Bij de opstart kreeg het project financiële en logistieke steun van de Vlaamse Overheid, Toerisme Vlaanderen en de Provincie West-Vlaanderen. Het Historium werd officieel geopend op 25 november 2012. 

Het stadhuis Brugge is één der oudste stadhuizen 1376-1420) van België. Op de éérste verdieping kun je de Gotische zaal bezoeken, met o.a. een indrukwekkende houten, gepolychromeerd hanggewelf en historische muurschilderingen. In de historische zaal worden een aantal voorwerpen, documenten en schilderijen tentoongesteld die op een of andere manier in verband te brengen  zijn met de geschiedenis van Brugge.

Wat de Brugse Vrije betreft, vanuit dit landhuis werd vroeger het Brugse platteland bestuurd. Van 1795 tot 1984 fungeerde het pand als gerechtshof. Vandaag huist hier o.m. het stadsarchief en is dit de verzamelplaats van het geschreven geheugen van de stad. Het landhuis is voorzien van een oude assisenzaal en een renaissancezaal met een 16de-eeuwse, monumentale pronkschouw in hout, marmer en albast van de hand van Lanceloot Blondeel.

Programma:

Verzamelen aan het Historium om 13u30   Markt 1 Brugge.

Einde bezoek Historium: 15u00

Bezoek stadhuis en Brugse Vrije om 15u15

*Verplaatsing Blankenberge – Brugge met trein / bus of individueel.

Prijs voor dit alles: € 20  bedrag over te schrijven op de gekende rek. BE34 4727 0645 2190

Uw betaling is uw inschrijving.  Inlichtingen: Nic Ottevaere 0486-83 62 22  nicottev@gmail.com

Programma van Willemsfonds Blankenberge

Op zaterdag 16 maart:
15:00 - 19:00 Bezoek aan Historium, Stadhuis en de Brugse Vrije

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Ivan De Leu
blankenberge@willemsfonds.be

Sluit Mijn Willemsfonds