Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Daguitstap: Bezoek Landcommanderij Alden Biesen en bezoek Maastricht (met bus)

Daguitstap: Bezoek Landcommanderij Alden Biesen en bezoek Maastricht (met bus)

In de voormiddag brengen we een bezoek met gids aan het kasteel van Alden Biesen. We ontdekken tijdens deze rondleiding de ware geschiedenis van Alden Biesen. De Duitse Orde, de Waterburcht, het gerestaureerde appartement… maar we verschuiven de aandacht wat van het architecturale naar de mooie groene landschappen die de Landcommanderij omgeven. De Franse Tuin ingericht met priëlen, knooptuinen, buxus, de Alden Biesenroos, geurige kruiden. We laten ons rondleiden in de vernieuwde Engelse tuin met zijn eeuwenoude bomen, nieuw aangelegde prairietuin en vertelhutten, zijn ‘droge’ rivier en als blikvanger de wondermooie Minervatempel.

Het middagmaal genieten we ter plaatse in Alden Biesen.

Na de lunch rijden we naar Maastricht. Een gids wacht ons ginds op voor een wandeling in het historische hart van de stad. Al wandelend worden onder andere de pittoreske straatjes van het Stokstraatkwartier, het charmante Onze Lieve Vrouweplein en het bekende Vrijthof bezocht. Ook de stadswallen, de Helpoort en het Jekerkwartier passeren de revue. We brengen tevens een bezoek aan de 13de -eeuwse Dominicaner kerk waarin nu een boekhandel gevestigd is. Aan de hand van boeiende verhalen en humoristische anekdotes wordt de geschiedenis van Maastricht verteld: van Romeinse nederzetting tot belangrijke garnizoensstad en vroege industriestad.

Na de wandeling kunnen we nog enkele uurtjes vrij genieten van het mooie stadje.

Praktisch:

8.20u: Vertrek met bus van Marcel Cars vanop parking Den Uyt, Rode Kruislaan Mol

09.45u-11.45u: Rondleiding Alden Biesen, Engels park en tuinen

12.00u-13.30u: Lunch: Huisbereide dagsoep / Kipfilet, groentegarnituur en frietjes

13.45u: Vertrek naar Maastricht

14.30u-15.45u: Geleid bezoek aan het historische hart van Maastricht

15.45u-18.00u: Vrije tijd

18.00u: Terugreis naar Mol

Deelname: Leden Willemsfonds betalen 50 euro all-in per persoon, niet-leden 57 euro all-in per persoon. (bus + fooi chauffeur, alle bezoeken en gidsen, lunch + mineraal water aan tafel zijn inbegrepen)

Gelieve de deelname te storten uiterlijk op maandag 5 augustus 2019 op rekeningnummer van Willemsfonds Mol BE96 8601 0925 3405 met vermelding van uw naam, 24 augustus en het aantal personen. Inschrijven is noodzakelijk en kan tot maandag 5 augustus, tenzij eerder volzet, bij Véronique Verhaest (via mail naar veronique.verhaest@telenet.be of telefonisch via 0496 08 30 71.

(Indien gewenst is een vegetarisch middagmaal mogelijk. Dit dient wel op voorhand aangevraagd te worden bij inschrijving!)

 

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 50,00
Deelnameprijs niet-leden € 57,00

Meer info nodig? Contacteer:
Véronique Verhaest
veronique.verhaest@telenet.be
0496-08 30 71

Sluit Mijn Willemsfonds