Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Herfstwandeling in het Griesbroek (Foto Stein Temmerman)

Herfstwandeling in het Griesbroek (Foto Stein Temmerman)

Het Griesbroek is een eerder klein gebied, zeker in vergelijking met De Liereman waar we reeds op expeditie geweest zijn dit voorjaar. Griesbroek is een eigenaardige naam voor een natuurgebied. De naam is afgeleid van Gerheidensbroek. Gerheide is een deelgemeente van Balen. In het dialect wordt dat "Greinsbroek" en wellicht zo verder "Griesbroek".

Een ervaren gids van Natuurpunt, die al heel zijn leven aan de rand van het Griesbroek woont, zal ons leiden doorheen een zeer gevarieerd landschap: naaldbossen, weiden, heide, riet- en moerasland, typische broekbossen van zwarte els, schrale graslanden, landduinen en visvijvers. En dit alles gedurende slechts een 4 kilometer lange wandeling. Zoveel verschillende landschappen op zo'n klein gebied is iets wat zelden voorkomt. Mooie plankpaden of vlonderpaden voeren ons langs de boorden van een prachtige meanderende Nete.

Het Griesbroek is het leef- en broedgebied van o.a. de ijsvogel, de roodborsttapuit, de waterral en de blauwborst. Hier komen ook groene en bruine kikkers, padden, alpen-en watersalamanders voor.

Na de wandeling kunnen we nog even napraten in Herberg 't Rustpunt.

Deelname: leden Willemsfonds betalen 5 euro, niet-leden 8 euro per persoon. Het aantal deelnemers is beperkt per gids. Inschrijven is daarom noodzakelijk en kan bij Véronique Verhaest via mail naar veronique.verhaest@telenet.be of telefonisch op het nummer 0496-08 30 71

Samenkomst: Herberg 't Rustpunt, Sint Anneke 3, 2491 Olmen om 13.25u

Gelieve de deelname te storten op rekeningnummer van Willemsfonds Mol BE96 8601 0925 3405 met vermelding van uw naam, ‘Griesbroek' en het aantal personen. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van de deelname.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 5,00
Deelnameprijs niet-leden € 8,00

Meer info nodig? Contacteer:
Véronique Verhaest
veronique.verhaest@telenet.be
0496-08 30 71

Sluit Mijn Willemsfonds