Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Poëzie, wijn en natuur

Poëzie, wijn en natuur

In de lente brachten we een bezoek aan Kasteel Vilain XIIII in het gezellige dorpje Leut. Wijnboer Jean Moster nam ons mee naar zijn wijngaarden. Hij toonde vervolgens het hele proces van wijnrank tot glas. Proeven deden we niet alleen naast de wijnvaten. In de magnifieke kelder van het kasteel sloten we de dag af met een proeverij om u tegen te zeggen. Sommigen onder ons kregen er geen genoeg van en kochten een voorraadje van Wijnbouw Vilain XIIII.

Ook de geslaagde dag proefde naar meer. Zo ontstond het idee om terug te komen naar Jean Moster en zijn wijngebied. Op 1 september maken we wederom een wandeling in Leut. We starten ons bezoek aan de kasteeltuin. Onder de zeldzame bomen luisteren we naar een gedicht. Ook de unieke loofgang leent zich voor een wijngedicht. Wijnmaker Jean Moster wijst ons de weg naar de wijngaarden en -wat dacht je?- naar de wijnkelder van het kasteel Vilain XIIII.

Praktisch

De wandeling start om 9u45 op de parking van het kasteel Vilain XIIII, Dreef 148, 3630 Leut. We sluiten de wandeling af met een wijnproeverij in de wijnkelder van het kasteel omstreeks 12u15.

Prijs

12 euro per persoon, in de prijs zijn het proeven van 5 wijnsoorten inbegrepen. Het Willemsfonds biedt de activiteit gratis aan aan alle Willemsfondsleden. Je kan ter plaatse lid worden. Dan betaal je 15 euro voor een hoofdlid. Elke persoon die op hetzelfde adres woont betaalt 3 euro.  Je geniet dan een jaar lang van alle ledenvoordelen van het Willemsfonds.

Info

Wil je meer weten over Leut en het kasteel? Lees dan ons ledenmagazine Rechtuit van juni 2019.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden Gratis
Deelnameprijs niet-leden € 12,00

Meer info nodig? Contacteer:
Michel Meulemans
maasmechelen@willemsfonds.be
0475 77 20 02

Sluit Mijn Willemsfonds