Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over VOLZET - Gegidst bezoek aan de JAIN-TEMPEL in Antwerpen en de stadsbrouwerij DE KONINCK

VOLZET - Gegidst bezoek aan de JAIN-TEMPEL in Antwerpen en de stadsbrouwerij DE KONINCK

De JAIN-TEMPEL – Jaïn Cultural Center Antwerp.

De Jaïn-tempel van Antwerpen staat in de deelgemeente Wilrijk. Deze is met een vloeroppervlak van 1000 m² de grootste Jaïn-tempel buiten India. Hij werd in 2010 in gebruik genomen. De bouw werd in 1990 aangevat in India en duurde ongeveer 10 jaar. Hij werd terug afgebroken, verscheept en terug opgebouwd in Wilrijk. In 2000 werd met bouwen begonnen en werd steen voor steen, als een blokkendoos terug opgebouwd. Het ontwerp is gebaseerd op dat van traditionele jaïn-tempels en is opgebouwd met blokken wit marmer die eerst in India werden bewerkt vooraleer ze naar Belgïe werden verscheept. Het resultaat is een indrukwekkend heiligdom waar jaïns in alle sereniteit komen mediteren. Het jaïnisme, dat traditioneel als Jaïn Dharma bekendstaat, is een Indiase religie en filosofie. Jaïnisme is van begin af belangrijk geweest voor de Indiase cultuur en had invloed op de Indiase filosofie, kunst, architectuur, wetenschappen en politiek en heeft ook bijgedragen tot het geweldloze Indiase onafhankelijkheidsstreven van Mahatma Gandi. Geweldloosheid of “ahimsa” vormt de kerngedachte van het jaïnisme en vertaalt zich is alle aspecten van het leven.

De Jaïn-vlag: Het heiligste symbool is de rechts-wijzende swastika. Jaïn-gelovigen hebben de gewoonte om van losse rijstkorrels swastikasymbolen te maken rond het altaar van hun tempel. Links-wijzende-swastika’s, zoals die in het boeddhisme, worden in de jaïn-religie niet gebuikt. Met ongeveer 8 tot 10 miljoen aanhangers is het jaïnisme een van kleinste belangrijke wereldreligies. Er zijn circa 6000 jaïnische nonnen en 2500 monniken; deze zijn lid van Shvetambar. De grootste aanhang woont in het Indiase gebied rond Punjab. In India hebben de volgelingen van het jaïnisme de familienaam Jaïn. Als iemand van buiten de geloofsgemeenschap toetreedt, verandert hij zijn naam in Jaïn. Uithuwelijken binnen de geloofsgenootschap wordt nagestreefd. Meer informatie over het Jaïnisme vernemen we van onze gids ter plaatse.

Belangrijk: Het Jaïn Cultural Center verzoekt ons vriendelijk om een aantal zaken in acht te nemen:

  • gelieve het gras niet te betreden en de paden te gebruiken;
  • het fotograferen van het tempelscomplex is enkel aan de buitenkant toegelaten. Gelieve hierbij de privacy te respecteren;
  • gelieve gebruik te maken van de vestiaire voor het opbergen van jassen, schoenen, handtassen e.d.; Tijdens het bezoek van het tempelcomplex:
  • gelieve de tempel en de meditatieruimte te betreden op blote voeten of kousenvoeten. Schoenen e.d. blijven in de vestiaire;
  • gelieve leer, bont en zijde te vermijden in de tempel, de gsm op stil te zetten en geen foto’s te nemen;
  • gelieve schouders, bovenarmen en knieën bedekt te houden;
  • gelieve geen sacrale voorwerpen aan te raken, afstand te houden van de praktiserende gelovigen, de gebedsruimte en het sacrale gedeelte onder de torens niet te betreden. Stilte en ingetogenheid worden gewaardeerd.

Lunch in brasserie “De Pelgrim”.

Na het bezoek aan de Jaïn-tempel begeven wij ons, omstreeks 13.45u, naar brasserie De Pelgrim waar wij ons zullen tegoed doen aan spijs en drank.

Menu:

Kaaskroket

Vol-au-vent “Triple d’Anvers”, slaatje en verse frietjes of Vegetarische salade (keuze te vermelden bij de inschrijving)

Dessert “rijstpap”

Geleid bezoek aan de stadsbrouwerij “De Koninck”

Dit bezoek zal ons een echt Antwerps icoon beter leren kennen. Deze nieuwe interactieve brouwerijtour zal ons onderdompelen in de wereld van de Antwerpse Stadsbrouwerij. Het wordt voorzeker leerzaam, boeiend, maar vooral ook heel plezant. In de verschillende themaruimtes komen we alles te weten over Antwerpen als bierstad, de Belgische bieren en het complete brouwproces. Tal van interactieve middelen en audiovisuele effecten zorgen voor een 360° totaalbeleving. Schrik niet als je je plots middenin de actie bevindt: op de vier meter hoge brug in de brouwhal voel je de unieke dynamiek van de brouwerij. Dorst gekregen van dit hele avontuur? Onze droge keel zal snel vergeten zijn, wanneer we aan het einde van de tour, een perfect getapt bolleke aan onze lippen zetten. 

Wanneer? Zaterdag 19 oktober 2019

Waar? Plaats vertrek per bus: Topsporthal, Zuiderlaan 14, 9000 Gent

Uur vertrek: 10.45 uur stipt!!! Uur terug: 19.30 uur

Bijdrage: Bus, gidsen, inkomgelden en lunch inbegrepen (dranken bij de lunch zelf te betalen) € 78 WF-leden - € 80 niet WF-leden Inschrijven door storten op rek.nr. BE31 2900 3304 1655 van Walter De la Ruelle tegen uiterlijk 09 oktober 2019

Voor alle info: Walter De la Ruelle (gsm 0496.860736), mail: walternicole@telenet.be Belangrijk:

Gelieve bij het overschrijven de naam en voornaam per deelnemer alsook Gsm en/of mail-adres te vermelden. Ik dien een nominatieve lijst van al de deelnemers door te sturen aan de administratie van de Jaïn-tempel. De toegang tot de tempel is beperkt tot 25 personen, dus …wie eerst zaait… eerst maalt.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Voor alle info: Walter De la Ruelle (gsm 0496.860736), mail: walternicole@telenet.be

Belangrijk:

Gelieve bij het overschrijven de naam en voornaam per deelnemer alsook Gsm en/of mail-adres te vermelden. Ik dien een nominatieve lijst van al de deelnemers door te sturen aan de administratie van de Jaïn-tempel. De toegang tot de tempel is beperkt tot 25 personen, dus …wie eerst zaait… eerst maalt.

Sluit Mijn Willemsfonds