Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Brussels Planetarium Poetry Fest

Brussels Planetarium Poetry Fest

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september 2019 om 19u30 opent het Planetarium van de Koninklijke Sterrenwacht van België haar deuren voor een uniek, multidisciplinair festival dat poëzie centraal stelt in Brussel.

Voor de zesde keer vormt het Planetarium op de Heizelvlakte het decor van een internationaal poëtisch spektakel met artiesten uit België, Zuid-Afrika, Nederland en Litouwen. Hun werk wordt begeleid door beelden op de koepel van het Planetarium. Met deze editie vieren we het 100 jarig bestaan van de Internationale Astronomische Unie en de nieuwe vaste samenwerking tussen het Willemsfonds Brussel en het Planetarium.

Het Brussels Planetarium Poetry Fest programmeert met een scherp oog voor tijdsgeest en het talent van een diverse groep artiesten uit verschillende delen van de wereld. Zo halen we dit jaar twee Zuid-Afrikaanse dichteressen naar Brussel: Emmah Mabye en Nkateko Masinga. Beide vrouwen weten verbale klappen uit te delen die het publiek tot tranen toe bewegen. De realiteit van elke dag wordt tot een emotioneel en artistiek hoogtepunt gekneed zonder pretentieus te zijn. Ze houden hun publiek een spiegel voor en meteen ook een vergrootglas. Zij zijn de stem van de eerste generatie die opgroeiden na de Apartheid en het rolmodel voor vele zelfbewuste Afrikaanse meisjes en vrouwen.

Natuurlijk zijn we ook onze liefde voor de Nederlandse taal niet vergeten. Zo treden schrijver/ muzikant Dirk Elst en Dichter des Vaderlands Els Moors samen op. Zij hebben geprobeerd het Zoniënwoud in klanken te vatten. Het resultaat daarvan is een intrigerend luisterspel met bosklanken, stemmen en poëzie. Dat muzikale aspect is ook terug te vinden in het werk van het Artiestencollectief JA! Het collectief, dat bestaat uit gitaristen, video-technici, een saxofonist en vocalisten, combineert muziek, poëzie en video op zo’n manier met elkaar dat elk van deze elementen elkaar versterkt. Zo wordt een unieke voorstelling gecreëerd die alle zintuigen prikkelt.

Ten slotte zal ook de Rwandees-Nederlandse dichteres/zangeres Lisette Ma Neza aanwezig zijn. Met haar slam poetry neemt ze het publiek mee op zoektocht naar haar eigen identiteit. Haar performances balanceren tussen pijnlijk direct en verliefde naïviteit en grijpen het publiek bij de keel.

Zoals u ziet, biedt het festival ook dit jaar weer een divers aanbod waar iedereen vast en zeker zijn zin in kan vinden. Aarzel dan ook niet om mee te gaan op deze wereldreis door de poëzie onder een hemel van sterren en daar voorbij.

Kaartjes voor het festival zijn gratis, maar reserveren is verplicht kan met behulp van het formulier op de website: https://www.poetryfest.brussels/kaartjes/

U ontvangt een bevestiging wanneer uw reservering geslaagd is.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Gratis tickets reserveren:

https://www.poetryfest.brussels/kaartjes/

Meer info nodig? Contacteer:

Suzanne ter Haar
suzanne.terhaar@willemsfonds.be
0497 58 54 96

Sluit Mijn Willemsfonds