Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Causerie "De Japanse literatuur uit de Heianperiode (tweede deel)" door dhr. Fernand Vanderheeren

Causerie "De Japanse literatuur uit de Heianperiode (tweede deel)" door dhr. Fernand Vanderheeren

De Heianperiode (van 794 tot 1185) is de vruchtbaarste uit de Japanse kunstgeschiedenis in het algemeen en de literatuur in het bijzonder. Na een korte beschrijving van het leven in dat tijdperk, volgt een schematische voorstelling van de drie voornaamste literaire genres.

Wie het eerste deel bijwoonde zal het tweede deel niet willen missen!

Voor de tweede keer dit jaar gaan we naar Japan in de Heianperiode. Dit keer komen de nog niet besproken genres aan bod, namelijk de dagboeken en de romans. We zien hoe één van de eerste romans onstaat in de 9de eeuw vanuit een dichtbundel. Daarna laten de dagboeken van twee hofdames uit het begin van de 11de eeuw ons toe een (soms indiscreet) kijkje te nemen achter de schermen van het leven aan het Keizerlijk Hof. De kers op de taart is de allereerste grote roman uit de geschiedenis van de wereldliteratuur, een boeiend en verrassend modern aandoend werk uit het jaar 1010. Zowel foto's van de plaatsen waar alles zich afspeelt als prachtige hedendaagse schilderijen, geïnspireerd door dit merkwaardige boek, worden getoond om de schoonheid van de literatuur nog beter te waarderen.

Zeer belangrijk om weten is dat het absoluut niet nodig is het eerste deel gehoord te hebben om ten volle van dit tweede deel te kunnen genieten. Beide delen zijn afzonderlijk op zichzelf staand.

Prijs: 5 EUR voor leden van Willemsfonds en U.P.V.; 5,50 EUR voor leden van Fakkelclub; 6 EUR voor niet-leden. Koffie of thee inbegrepen.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden Fakkelclub € 5,50
Deelnameprijs leden Willemsfonds of UPV € 5,00
Deelnameprijs niet-leden € 6,00

Meer info nodig? Contacteer:
Sonja De Craemer
oostendevzw@willemsfonds.be
059-80 21 41

Sluit Mijn Willemsfonds