Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Organum Alden Biesen - BarokFest 2019

Organum Alden Biesen - BarokFest 2019

Zondag 6 oktober 2019
Landcommanderij Alden Biesen

Op zondag, 6 oktober om 15 uur brengt Organum/Bach Academie Alden Biesen met het Alden Biesen Baroque Ensemble een origineel en exclusief Frans barokprogramma.

Op het programma staat 'Il pastor fido' van Nicolas Chédeville. Deze verzameling van sonates werd tot 1990 toegeschreven aan Antonio Vivaldi tot men ontdekte dat niet de Italiaan maar een Franse componist de auteur is. De sonates werden niet gecomponeerd voor traverso of blokfluit, zoals in de eerste uitgaven vermeld staat, maar voor barokmusette. Niemand minder dan prof. dr. Jean-Pierre Van Hees, een wereldautoriteit voor wat betreft de historische musettes en doedelzakken, neemt deel als solist.

Samen met sopraan Pauline Lebbe (sopraan) brengen Jean-Pierre Van Hees (barokmusette), Eve François (barokcello) en Luc Ponet (orgelcontinuo) de uiterst zelden uitgevoerde cantate 'ruelle et regoureuse absence' (of 'La Musette) van Louis-Nicolas Clérambault. Het is herfst, een tijd van mijmering en naar binnen plooien. Uit 'Idoménée' van André Campra brengt het ensemble daarom ook de aria 'Espoir des Malheureux'.

Niet alleen is de Landcommanderij bijzonder fotogeniek in dit seizoen. Voor dit barokfeest worden de toehoorders op de site verwelkomd door jachthoornblazers 'Les Amis'.

Programma

14u00: verwelkoming op de site door de jachthoornblazers ‘Les Amis’
14u15: concertinleiding
15u00: “Le baroque Française de l’ancien régime” (N. Chedeville, L.-N. Clé rambault, A. Campra, …)

Na het concert: BachKaffee

Tickets, inbegrepen het eerste drankje in het BachKafee, zijn online te koop op www.organum-aldenbiesen.be.

De VZW Organum Alden Biesen bestaat sinds 1998 en stelt zich tot doel het historisch Van Peteghem-orgel tot leven te brengen tijdens betekenisvolle, verrassende concerten concerten. Daarvoor nodigt Organum Alden Biesen hoog aangeschreven organisten uit, representatief voor de Europese orgelcultuur. Bovendien gaan zij de dialoog tussen het orgel en andere instrumenten, zangers, dansers en acteurs niet uit de weg.

Vanaf 2012 wordt deze missie uitgebreid met regelmatige concertprojecten rond de grote oratoria en passionen van o.a. J.S.Bach , G.F.Händel en zelfs W.A.Mozart. Daartoe werd de Bach Academie Alden Biesen opgericht.

U al ooit afgevraagd wat componisten inspireerde bij het componeren van hun meesterwerk? De natuur! Op dit concert klinken uitzonderlijk werken die hun levenslicht zagen tijdens een wandeling van de componist in de natuur!

Doe de wandeling mee en laat u ook inspireren.

Dit originele locatieconcert is het afsluitende concert in een reeks van drie waarin De Velinx het SONOS Ensemble met plezier aan u voorstelde.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 22,00
Deelnameprijs niet-leden € 25,00

Meer info nodig? Contacteer:
Lutgart Voets
tongeren@willemsfonds.be
0472 69 33 81

Sluit Mijn Willemsfonds