Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over La Boverie - Ceci n’est pas un corps. Hyperrealism Sculpture

La Boverie - Ceci n’est pas un corps. Hyperrealism Sculpture

Hyperrealisme' is een kunststroming die in de jaren 70 in de Verenigde Staten opdook. Het abstracte de rug toekeren en proberen om een nauwkeurige weergave van de natuur voor te stellen tot het punt dat de toeschouwers zich soms afvragen of ze te maken hebben met een echt lichaam. De hyperrealistische kunstenaar creëert een soms amusant, soms verstorend, maar steeds een betekenisvol kunstwerk.

Met een selectie van een vijftigtal hyperrealistische beeldhouwwerken van de grootste namen in de hedendaagse kunst (George Segal, Ron Mueck, Maurizio Cattelan, Berlinde De Bruyckere, Duane Hanson, John De Andrea…), geeft de expositie Ceci n’est pas un corps. Hyperrealism Sculpture een weergave van de evolutie van de menselijke gestalte van de jaren 1970 tot vandaag.

De titel van de tentoonstelling, uiteraard geleend van Magritte en zijn bekende pijp, is niet meer onschuldig dan de zijne. Wat is kunst, lijkt de kunstenaar te vragen aan de toeschouwer van zijn werk? Hoe gedetailleerd en hoe perfect mogelijk de contouren en de textuur gemodelleerd zijn naar het echte, wat is de omzetting ervan op het doek, zo niet de illusie van dit echte? Alsof de kunstenaar elke keer hij dichter bij de echte kwam, hij onder zijn gebaar kon wegglippen. En meer fundamenteel, heeft kunst de functie van verbeelding van de werkelijkheid?

De stad Luik en La Boverie zagen de unieke kans om deze expositie op hun kalender te zetten. Het is de laatste stop van een wereldtournee na het Museum voor Schone Kunsten in Bilbao (Spanje), het Museum voor Hedendaagse Kunst in Monterrey (Mexico), de National Gallery in Canberra (Australië) en de Kunsthal Rotterdam. De expo heeft al een succesvol parcours afgelegd. Zoals de tentoonstelling in Rotterdam, met niet minder dan 230.000 bezoekers in 3 maanden tijd!

Wij reserveerden alvast gidsen.

Praktisch
- 13.00u. Afspraak aan het NMBS-station Tongeren
- 13.13u Vertrek trein naar Luik op spoor 4
- 13.50u. Aankomst station Luik Guillemins
- 14.30u Geleid bezoek aan de tentoonstelling
- 16.00u Vrij
- vanaf 17.11u elk uur een trein naar Tongeren op spoor 7

Prijs
€ 20 per persoon. In de prijs zijn inbegrepen: de gidsen en het ticket voor de tentoonstelling. De Inschrijvingen worden verwacht vóór uiterlijk 27 november 2019. Uw inschrijving is pas geldig van zodra wij de betaling ontvangen hebben op rekening BE02 3350 1549 0340 van het Willemsfonds Tongeren.

Het aantal deelnemers is beperkt.

De deelnemers zorgen zelf voor hun treinticket.

U al ooit afgevraagd wat componisten inspireerde bij het componeren van hun meesterwerk? De natuur! Op dit concert klinken uitzonderlijk werken die hun levenslicht zagen tijdens een wandeling van de componist in de natuur!

Doe de wandeling mee en laat u ook inspireren.

Dit originele locatieconcert is het afsluitende concert in een reeks van drie waarin De Velinx het SONOS Ensemble met plezier aan u voorstelde.

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 20,00
Deelnameprijs niet-leden € 20,00

Meer info nodig? Contacteer:
Lutgart Voets
tongeren@willemsfonds.be
0472 69 33 81

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds