Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Weihnachtsoratorium van J.S. Bach

Weihnachtsoratorium van J.S. Bach

Weihnachtsoratorium Bach / BWV 248 (cantates 1, 2, 3 & 6) gebracht door Koor & Orkest van de Bach Academie Alden Biesen – Luc Ponet artistieke leiding – Noémie Schellens, sopraan – Rob Cuppens, contratenor – Mathis Van Cleynenbreughel, tenor – Jokke Martens, bas/bariton.

In 1734, Bach is dan 50 jaar en op het hoogtepunt van zijn artistieke kunnen, wordt dit feestelijk en opgewekt kerstoratorium voor het eerst uitgevoerd. De verschillende delen evoceren de geboorte van Jezus, de belevenissen van de herders, nieuwjaarsdag, de zondag na nieuwjaar tot het bezoek van de drie wijzen uit het Oosten. Bach voerde in Leipzig de zes cantates van het Weihnachtsoratorium op 6 verschillende dagen uit tussen kerstmis en driekoningen.

De luisteraar wordt van bij de eerste tonen - verrassende pauken en triomfantelijke trompetten - meteen meegetroond in de opgewekte sfeer van kerstmis!

Dit oratorium voor de kersttijd neemt tegenwoordig een prominente plaats in binnen de concertpraktijk, te vergelijken met die van Bachs gekende Passionen. Het werk stelt zeer hoge eisen aan de uitvoerders, desalniettemin genieten de uitvoeringen een grote populariteit.

Luc Ponet staat sinds jaar en dag bekend als een Bachkenner. Hij weet zijn soms verrassend actuele visie over barokmuziek enthousiast over te brengen op solisten, koor en orkest van de Bach Academie Alden Biesen. Dit ensemble is trouwens samengesteld uit uitstekende barokspecialisten en gedreven zangers. Daardoor is elk concert steeds een bijzondere ervaring, een belevenis. 


Concertinleiding: 45 min. voor aanvang van het concert
Tickets: 25 euro – 22 euro* – 15 euro** - *leden Davidsfonds, Vermeylenfonds, Willemsfonds, houders lerarenkaart, 60+ - ** -26 jaar

Info en ticketservice: www.organum-aldenbiesen.be

 

U al ooit afgevraagd wat componisten inspireerde bij het componeren van hun meesterwerk? De natuur! Op dit concert klinken uitzonderlijk werken die hun levenslicht zagen tijdens een wandeling van de componist in de natuur!

Doe de wandeling mee en laat u ook inspireren.

Dit originele locatieconcert is het afsluitende concert in een reeks van drie waarin De Velinx het SONOS Ensemble met plezier aan u voorstelde.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 22,00
Deelnameprijs niet-leden € 25,00

Meer info nodig? Contacteer:
Lutgart Voets
tongeren@willemsfonds.be
0472 69 33 81

Sluit Mijn Willemsfonds