Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Literaire Matinee - Stijn Gisquiere (graphics, cartoons, novellen)

Literaire Matinee - Stijn Gisquiere (graphics, cartoons, novellen)

Paradijs Op Aarde (Integraal, 2015) is een graphic novel, of eerder een bundeling van meer dan 40 grafische cursiefjes die ons een inkijk geeft in de persoonlijke belevingswereld van mensen van allerlei pluimage: schoolkinderen, opvoeders, zakenlui, kunstenaars, politici, wetenschappers, studenten ...

Aan de hand van deze personages laat auteur Stijn Gisquiere een reeks maatschappelijke thema’s aan bod komen. De personages hebben echter één ding gemeen: hun zoektocht naar liefde, geluk en erkenning.

De kortverhalen van ‘Paradijs Op Aarde’ spelen zich af op evenveel locaties in de Gentse binnenstad. De auteur zocht voor elk onderwerp een passend decor uit. Drukke pleinen en bekende monumenten tot verborgen steegjes passeren de revue.

Stijn Gisquière werd geboren in 1975 in Gent, België. Hij studeerde architectuur aan de Sint-Lucas Hogeschool voor de Kunsten in Gent voor een paar jaar, maar veranderde uiteindelijk van koers. In 2001 studeerde hij af als Master in Visual Arts, met een specialisatie in grafisch ontwerp, multimedia en stripkunst aan de Sint-Lukas School of Arts in Brussel. In september 2003 begon hij met lesgeven in Illustratie en Stripkunst aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Gent.

Na zijn afstuderen publiceerde Gisquiere stripverhalen in tijdschriften in heel Europa, waaronder Kutikuti (Finland), Mesinha De Cabeeira (Portugal), Stripburger (Slovenië), Zone 5300 (Nederland), Eisner (Nederland), Aaargh! (Tsjechië), Komika (Zweden), INK (België), P @ per (België), Stripgids (België) en Klasse (België). Zijn grafische shorts namen deel aan verschillende tentoonstellingen in binnen- en buitenland. In 2003 en 2005 verschenen de eerste twee delen van zijn strip 'Paradijs Op Aarde'. Het complete 'Paradise On Earth', inclusief deel 3, verscheen in 2015. In deze serie geeft de auteur zijn visie op de samenleving en haar manieren. Stijn Gisquiere werkt als commercieel kunstenaar en maakt illustraties, grafische afbeeldingen, cartoons, animaties met personageontwerpen, foto's en muurschilderingen.

Maar omdat beelden bij hem meer zeggen dan woorden: http://www.stijngisquiere.be/

Inkom: € 5,00 voor Willemsfonds leden; € 7,00 voor de niet-leden

met dank aan:

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 5,00
Deelnameprijs niet-leden € 7,00

Meer info nodig? Contacteer:
Danny Neirinckx
wfgent-dn@telenet.be
0495539983

Sluit Mijn Willemsfonds