Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over NIEUWE DATUM Culturele exploratie: Luxemburg, dichtbij en toch onbekend.

NIEUWE DATUM Culturele exploratie: Luxemburg, dichtbij en toch onbekend.

Voorlopige beschrijving

We reizen per autocar en doen hiervoor andermaal beroep op de firma “Scheldevallei” (lic. A 1831)

We rijden tot Luxemburg stad waar we lunchen. Na de lunch maken we met een stadsgids een wandeling door de oude stad. Daarna rijden we naar ons hotel.
De 2de dag bezoeken we de bovenstad – de Kirschberg. Met de bus rijden we door het stadsdeel waar je niet alleen de Europese instellingen en de zetels van de banken vindt maar ook een indrukwekkend sportstadion, een cinemacomplex en tenslotte het Mudam (Musée d’art Moderne) en het concertgebouw van de Philharmonie van Luxemburg (van Christian de Portzamprac). Hier staan parels van moderne architectuur. Na een bezoek met gids aan het Mudam (van architect Pei van de glazen piramide van het Louvre) lunchen we in de brasserie van het museum. In de namiddag staat een stuk historisch erfgoed op het programma dat opgenomen werd op de Unesco werelderfgoedlijst: de kazematten van de Bock.
De derde dag staan Esch-sur-Alzette, Schengen en de wijnroute op het programma. Luxemburg is immers ook een wijnland. Esh-sur-Alzette is een toonbeeld van een geslaagde transformatie: het afgedankte industrieel erfgoed van kolen en staal is omgevormd tot een moderne culturele wijk. Vanuit Schengen rijden we daarna een stuk van de mooie wijnroute langs de Moezel. We lunchen te Remisch. Een boottocht vanuit Remisch en een wijnproeverij horen erbij.
De 4de dag vatten we de terugreis aan: we bezoeken de stad Clervaux met de bijzondere tentoonstelling Family of Men, Unesco Werelderfgoed..
Na het middagmaal gaat het huiswaarts. We vertrekken er om 15u00: aankomst Loppem rond 19u40 en te Oostende rond 20u.
Deze reis wordt uitgewerkt door de thema-afdeling Kunst-Wijs.

Meer informatie volgt.

Prijzen

Meer info nodig?

Contacteer:
Sonja De Craemer
oostendevzw@willemsfonds.be
059-80 21 41

Sluit Mijn Willemsfonds