Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Lezing: den brand in den Inno

Lezing: den brand in den Inno

22 mei 1967, een druilerige maandag. Anderlecht is pas kampioen geworden, Eddy Merckx rijdt zijn eerste grote wielerronde, Elvis Presley is net getrouwd en de oorlog in Vietnam escaleert. In de Brusselse Nieuwstraat lopen keurig geklede mannen en vrouwen rond. Voor hun inkopen hebben ze de grootwarenhuizen voor het uitkiezen.

13.20 uur. Een verkoopster ziet op de eerste verdieping van de majestueuze Innovation, een bouwwerk van architect Victor Horta, rook opkringelen uit de opslagplaats van de afdeling kinderkleding. Niemand kan op dat ogenblik vermoeden dat een van de grootste rampen uit de Belgische geschiedenis zich begint te voltrekken. Het vuur zal pas 323 slachtoffers later gedoofd worden.

Vijftig jaar na de feiten reconstrueren Geert De Vriese en Frank Van Laeken in 'Inferno. De brand in de Innovation' de gebeurtenissen aan de hand van archiefmateriaal en gesprekken met overlevenden, nabestaanden en hulpverleners. Allerlei vragen komen hierbij aan bod: Was het een ongeval? Een brandstichting? Of een aanslag? Het lijkt op een scenario van een rampenfilm, maar het is echt gebeurd.
Alvast een aanrader voor een boeiende namiddag Brusselse geschiedenis.

WF Zuidoost-Brussel, in samenwerking met GC Den Dam, Bib Oudergem, Davidsfonds, Okra en Zoniënzorg.

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs niet-leden Gratis

Meer info nodig? Contacteer:
Wim Vanobberghen
zuidoost-brussel@willemsfonds.be
0473 47 13 10

Sluit Mijn Willemsfonds