Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Tweedaags bezoek aan Flanders Fields

Tweedaags bezoek aan Flanders Fields

Zoals reeds eerder aangekondigd gaat onze ondervoorzitter Jean-Marie ons begeleiden op een tocht door Flanders Fields, waar hij ons met de neus op de gruwelen van de Groote Oorlog zal drukken. De bijna ontelbare kerkhoven, gedenkplaatsen, memorials, de ossuaria, het verminkte landschap, … zorgen er voor dat we niet vergeten, nooit vergeten…

Dag 1 – vrijdag 21 oktober 2022

We bezoeken in de Westhoek de meest markante, de meest sprekende plekken. Het Duitse kerkhof in Langemark met het treurende ouderpaar aan het graf van hun zoon, Tine Cot Cimetry in Passendaele, met de pakkende reconstructie van de Derde Slag rond Ieper en nog veel meer. We dompelen ons onder in één van de pijnlijkste en dodelijkste periodes van de Europese geschiedenis. De 4 jaar van zinloze strijd - letterlijk een wereldoorlog, een oorlog tussen stuiptrekkende koning- en keizerrijken, geleid door aan elkaar verwante leiders, die daarmee de definitieve ondergang van hun imperia bewerkten - komt vandaag nog tot leven in Flanders Fields.

We sluiten de eerste dag af met een bezoek aan de Menen Poort waar, sinds 1928, elke avond stipt om 20u00 de Last Post weerklinkt als treurig eerbetoon aan de miljoenen doden, gevallen aan het Westfront dat van Diksmuide tot Verdun reikte.

Dag 2 – zaterdag 22 oktober 2022

Tijdens de tweede dag bezoeken we enkel het Flanders Fields Museum in Ieper. Een museum met wereldfaam waar, met de hulp van de modernste digitale media, alle aspecten van de oorlog worden gereconstrueerd. Getuigenissen, beelden, digitale reconstructie van veldslagen en van het leven aan en achter het front, van de lijdende soldaten in de loopgraven, overrompelen ons. 

Adembenemend, schrijnend, gruwelijk en triest, maar met ook, af en toe, enkele sprankeltjes hoop, een zeldzame glimlach, onwaarschijnlijke momenten van vriendschap en solidariteit tussen vijanden, … een onvergetelijke belevenis.

Programma

Dag 1 – vrijdag 21 oktober 2022

  • Samenkomst vanaf 6u45 op de Begijnhofparking in Sint-Truiden
  • Vertrek om 7u00 stipt
  • Rond 10u00 aankomst in Vladslo en start bezoek aan de meest markante plekken
  • Middaglunch op de bus
  • 17u00 aankomst in hotel New Regina, Grote Markt 45 te Ieper. Het hotel ligt op wandelafstand van de Menenpoort
  • 20u00Last Post

Dag 2 – zaterdag 22 oktober 2022

  • 10u00 bezoek Flanders Fields Museum – op eigen ritme met audiogids (groepsticket)
  • Na de vrije lunch ook vrij bezoek aan Ieper
  • Rond 15u30 terug naar Sint-Truiden

Deelnemersprijs: € 125,- voor WF-leden, € 140,- voor niet-leden.

Inbegrepen: autocar, inkom Flanders Fields Museum, audiogids, 3-gangen avondmaal + ontbijtbuffet in hotel New Regina en fooi chauffeur

Niet-inbegrepen: dranken bij het eten

Inschrijven vóór 15 oktober 2022 op rekeningnr. BE69 3350 5009 4078 van Willemsfonds Sint-Truiden, Terbeek 45, 3800 Sint-Truiden; met vermelding: Flanders Fields.

Graag willen wij de alleenstaanden vragen om de kamer te delen met een vriend/vriendin, omdat er ons een single-toeslag van € 22 per persoon zal worden aangerekend.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 125,00
Deelnameprijs niet-leden € 140,00

Meer info nodig? Contacteer:
Yvette Cordie
sint-truiden@willemsfonds.be
011 70 74 85

Sluit Mijn Willemsfonds