Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over GEANULLEERD - 5-daagse cultuurreis naar Saksen en Thüringen (D) van 6 tot 10 november 2020

GEANULLEERD - 5-daagse cultuurreis naar Saksen en Thüringen (D) van 6 tot 10 november 2020

Wij stellen onze 5-daagse cultuurreis naar Saksen en Thüringen (D) voor die zal doorgaan van 6 tot 10 november 2020. Luc Ponet stelde een mooi programma samen.

We reizen de eerste dag meteen naar Freiberg, aan de voet van het ertsgebergte. Deze zogenaamde zilverstad was in de middeleeuwen de grootste stad van Saksen. De historische Altstadt, de Freiberger Dom met de tulpenpreekstoel, de Goldenen Pforte en het wereldberoemde Silbermannorgel zijn slechts enkele bezienswaardigheden.

We logeren er vier nachten in hotel Alekto (****). Het is een perfect gelegen uitvalsbasis voor uitstappen naar Dresden en Leipzig. Op de heenweg houden we ’s middags halt in Eisenach, voor een vrije lunch en een bezoek aan de Wartburg. Eisenach wordt genoemd als het centrum van de Duitse cultuur. Het was de ‘geliefde stad’ die Luther inspireerde tot zijn hervormingsideeën.

De vesting Wartburg (werelderfgoed van de UNESCO), op een rotspunt hoog boven de stad met haar pittoreske steegjes, was het toneel van beroemde steekspelen en van de troubadours. De kamer waar Luther aan de Duitse vertaling van het Nieuwe testament werkte, de Lutherstube, maakt er eveneens deel van uit.

Dresden, de monumentale barokke hoofdstad van Saksen, is de afgelopen jaren als een feniks uit zijn as herrezen. Het ‘Florence van de Elbe’ werd door een alles verwoestend bombardement in februari 1945 quasi integraal tot puin herleid. De voorbije 30 jaar werd deze prachtige stad echter intensief heropgebouwd en gerestaureerd. We bezoeken er in de Altstadt o.a. de Hofkirche, de Frauenkirche en het Residenzschloss, het voormalig stadspaleis van de koningen van Saksen.

Leipzig is het kloppend hart van Saksen. Hier begonnen de grote demonstraties tegen de DDR, die enkele maanden later tot de val van de Berlijnse Muur leidden. Het is een van de meest dynamische steden van Duitsland en een steeds bruisend intellectueel en cultureel centrum. Leipzig is niet alleen een stad van muziek (Bach, Mendelssohn, Schumann, …) het is ook een belangrijke universiteitsstad en een stad van boeken (uitgeverijen). De Thomaskirche en het Bach-Museum spreken tot de verbeelding, maar er is ook het Völkerschlachtdenkmal (1913), opgericht voor de honderdste verjaring van de geallieerde overwinning op de troepen van Napoleon in 1813. Vijfhonderd treden voeren naar een terras met uitzicht op de hele stad en omgeving. De crypte in het gebouw bezit gebeeldhouwde wachters met harnassen en wordt gedragen door reuzen.

Op de terugweg bezoeken we het Schloss Wilhelmsburg in Schmalkalden, een juweel onder de renaissancekastelen. Het werd als nevenresidentie voor de Hessische landgraven gebouwd tussen 1585 en 1590 en troont uit boven de middeleeuwse stadskern.

Prijs: € 650 op basis van tweepersoonskamer, single kamer € 750
Zijn inbegrepen: toegangsgelden, lokale gidsen (NL), fooien, 4 overnachtingen met ontbijt en diner bij aankomst in hotel Alekto (****), 3 avondmaaltijden in lokale restaurants, reis in luxe autocar en een uitgebreide brochure.

Maximum 30 deelnemers - Reisbegeleiding: Luc Ponet

Te voorziene kosten: de dranken en persoonlijke uitgaven, een vrije maaltijd per dag, eventueel een annulatie-of reisverzekering. Singlekamer

BELANGRIJK:
Uw inschrijving is pas definitief nadat wij het voorschot ten bedrage van € 400 per persoon hebben ontvangen op de rekening BE02 3350 1549 0340 van het Willemsfonds Tongeren vóór 1 juni 2020. Nadien ontvangt u het inschrijvingsformulier.

UITVERKOCHT!

U al ooit afgevraagd wat componisten inspireerde bij het componeren van hun meesterwerk? De natuur! Op dit concert klinken uitzonderlijk werken die hun levenslicht zagen tijdens een wandeling van de componist in de natuur!

Doe de wandeling mee en laat u ook inspireren.

Dit originele locatieconcert is het afsluitende concert in een reeks van drie waarin De Velinx het SONOS Ensemble met plezier aan u voorstelde.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 650,00
Deelnameprijs niet-leden € 650,00

Meer info nodig? Contacteer:
Lutgart Voets
tongeren@willemsfonds.be
0472 69 33 81

Sluit Mijn Willemsfonds