Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Bezoek aan de tentoonstelling "Over Permeke. Met de klankkleur van een basviool" in de Venetiaanse Gaanderijen

Bezoek aan de tentoonstelling "Over Permeke. Met de klankkleur van een basviool" in de Venetiaanse Gaanderijen

Constant Permeke (1886-1952), die toonaangevend was voor het expressionisme in België, groeide op in Oostende. Hij woont en werkt er tot hij in 1929 verhuist naar Jabbeke.

Kunstcriticus en tijdsgenoot Karel Van de Woestijne omschreef Constant Permeke als "in een galmende resoneerkas van een reusachtige basviool waarbij het lijkt alsof hij opgezogen wordt door het kolken van de zee." De curator van de expo, Els Vermeersch, vond in de recensies van de bevlogen criticus dé inspiratiebron om Constant Permeke in de schijnwerpers te plaatsen. De tentoonstelling kan uitpakken met een weloverwogen selectie van unieke kunstwerken die zelden worden getoond aan het publiek en foto’s van topfotograaf Maurice Antony. Dat zorgt ook voor een aantrekkelijke catalogus.

De tentoonstelling 'Over Permeke. Met de klankkleur van een basviool' focust op de band van Permeke met Oostende en tekent drie belangrijke hoofdlijnen uit. Ten eerste komt de beginperiode van Permeke aan bod. Daarnaast wordt de relatie getoond tussen Permeke met zijn vrienden en collega-kunstenaars die in Oostende woonden of werkten zoals Gust De Smet, Léon Spilliaert, Frits Van den Berghe en Albert Servaes. Tot slot zijn er ook werken te zien van Permekes verblijf in Oostende na de Eerste Wereldoorlog. De focus ligt op leven en werk tijdens Permekes gloriejaren, de jaren ’20 van de voorbije eeuw.

De Venetiaanse Gaanderijen vormen bovendien de ideale setting en een toplocatie om Permekes intense relatie met de zee in de verf te zetten. Bezoekers kunnen zich er laten verrassen door de goedlachse Permeke en bekijken Oostende door zijn ogen.

Praktisch
Zondag 30 augustus: 10u 1ste groepje/ 10u15 2de groepje. Inschrijven is noodzakelijk.
Inkom 5€ standaardprijs/ 2,5€ reductie houders MuZee lidkaart
Per 15 minuten worden max 12 personen toegelaten. Op je eigen smartphone (+oortjes) kan je ter plaatse een audiotoer downloaden. Er is geen gidsbeurt toegelaten.

Coronamaatregelen:

Verplicht inschrijven – het aantal deelnemers is beperkt
Steeds voorzien zijn van een mondmasker
Mensen die ziek zijn of tot 3 dagen voor de activiteit symptomen van Covid-19 vertoonden, zijn niet toegelaten
Wie ziek wordt binnen de 14 dagen na de activiteit, moet dit melden aan Willemsfonds Oostende

Prijzen

Inkom 5€ standaardprijs/ 2,5€ reductie houders MuZee lidkaart. Ter plaatse te betalen.

Inschrijven noodzakelijk:
Sonja De Craemer
oostendevzw@willemsfonds.be
059-80 21 41

Sluit Mijn Willemsfonds