Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Literaire Matinee - Vrijzinnig Humanisme in tijden van Globale opwarming

Literaire Matinee - Vrijzinnig Humanisme in tijden van Globale opwarming

humanisme.png

Een humaan antwoord op de Wereldwijde opwarming!

400.000 doden en 1.200 miljard euro kostte de opwarming van de aarde voor het jaar 2016, hoofdzakelijk als gevolg van de systematisch verhoogde uitstoot aan CO². Die hallucinante prijs berekende de denkgroep DARA medegedeeld door Commissiecommissaris C. Hadegaard van de Europese Unie.

Albert Comhaire ging als burgerlijk ingenieur met die cijfers aan de slag om de toenamesnelheid van de CO² te berekenen en vast te stellen dat wij ondanks de toegenomen maatregelen nog ver af staan van een afdoende afremming.

De vragen blijven: “Wie is verantwoordelijk voor de blijvende CO² concentratie in de atmosfeer? Wat kunnen we doen om de versnelling van de opwarming te keren? Hoe kunnen we het teveel aan CO² uit de de atmosfeer halen?

In zijn gekende stijl en vol temperament schreef Albert Comhaire een beklijvend boek vertrekkend van begrijpelijke schattingen en met antwoorden die er toe doen. Zijn boek “Vrijzinnig Humanisme in tijden van Globale Opwarming (2018) verscheen al in een tweede herziene editie. Met slides en dank zij de life presentatie van Bert Comhaire wordt snel duidelijk welke strategieën echt positieve verandering kunnen teweegbrengen.

 comhaire.jpg

Albert Comhaire (Foto G. De Soete)

 

Bert Comhaire (1936) is burgerlijk ingenieur. Hij werkte onder meer voor de Nationale Raad voor Wetenschapsbeleid, de Vrije Universiteit Brussel en het Universitair Ziekenhuis Gent. Lid en bestuurslid van verschillende vrijzinnige organisaties schreef hij tal van bijdragen in meerder vrijzinnige tijdschriften als Mores, de Geus, De Nieuwe Gemeenschap, Het Vrije Woord. In 2014 ontving hij de driejaarlijkse Geuzenpenning. Zijn dankwoord bij die bekroning was de aanleiding voor dit boek.

Waar:

Lakenmetershuis, Vrijdagmarkt 24 – 25, Gent – Inleiding door Leo Ponteur, erevoorzitter Willemsfonds Gent

 

Wanneer:

 

zondag 6 september 2020 om 11 uur, deuren open vanaf 10.30u

 

Toegang:

 

 

7 euro – Wf-leden 5 euro

 

Covid-19 maatregelen

  • Inschrijven verplicht (per bubbel)
  • Mondmasker verplicht 
  • Max. 20 deelnemers
  • alle geldende maatregelen opgelegd door de Veiligheidsraad

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 5,00
Deelnameprijs niet-leden € 7,00

Meer info nodig? Contacteer:
Leo Ponteur
leo.ponteur@skynet.be

Sluit Mijn Willemsfonds