Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Opening academiejaar Campus Willems, ons vormingscentrum

Opening academiejaar Campus Willems, ons vormingscentrum

Om van Willemsfonds een breed gedragen merknaam te maken, verandert de Blauwe Fakkelteit vanaf september 2022 naar Campus Willems. Los van de naamsverandering verandert er niets aan de inhoud van ons academisch vormingscentrum. Wanneer mensen elkaar beter leren kennen, ontstaat er meer begrip. Wederzijdse dialoog zorgt ervoor dat mensen zich gehoord voelen en zich durven uiten. Door het delen van verhalen krijgen we een sterker vertrouwen in elkaar en de maatschappij. Daarom helpt Campus Willems jou om je eigen verhaal te vertellen. Dit academiejaar werkt het Willemsfonds rond kritisch burgerschap.

In 2022 kunnen leden en niet-leden genieten van een reeks boeiende lezingen onder het thema ‘Kritische stemmen in een kritieke wereld' en dat door de meest spraakmakende sprekers. Het startmoment van seizoen 2022-2023 is gratis toegankelijk voor al onze leden en sympathisanten en staat gepland op zaterdag 17 september met een monoloog over ‘Mondigheid over eigen lijf en leden’ door Freddy Mortier.

Freddy Mortier doctoreerde in 1986 aan de Universiteit Gent onder filosoof Jaap Kruithof. Zijn doctoraatsonderzoek ging over de disciplinaire en somatische waarden in de 18de eeuwse Franse medisch-pedagogische filosofie. Hij heeft o.a. onderzoek verricht rond euthanasie en 'End-of-life care'. Van 2003 tot 2006 was hij voorzitter van de vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap van de UGent en van 2004 tot september 2012 ook decaan van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte,
waar hij werd opgevolgd door historicus Marc Boone. Van 2008 tot 2012 zetelde hij in de raad van bestuur van d e Associatie Universiteit Gent en sinds 2012 is Mortier lid van de raad van bestuur van de Universiteit Gent zelf. Mortier is daarnaast lid van het Belgisch Raadgevend Comité voor Bio-ethiek en voorzitter van de raad van bestuur van de Gentse Scholengroep Panta Rhei van het GO!-onderwijs. Freddy Mortier werd in 2013 gekozen als vicerector ter opvolging van Luc Moens. Sinds maart 2018 is Mortier de voorzitter van de vrijzinnige koepelvereniging de Mens.nu.

Praktisch
- 07.45u. Afspraak aan het NMBS-station Tongeren
- 07.52u. Vertrek trein naar Brussel
- 10.00u. Lezing Freddy Mortier
- Broodjes lunch
- 14.30u Geleid bezoek 'Architectuur & Design in Brussel' in Tour&Taxis en nadien vrij
- Er zijn twee treinen per uur naar Tongeren.

Prijs: Gratis doch inschrijven is verplicht.
De inschrijvingen worden verwacht vóór uiterlijk 10 september 2022.
De deelnemers zorgen zelf voor hun treinticket.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Lutgart Voets
tongeren@willemsfonds.be
0472 69 33 81

Sluit Mijn Willemsfonds