Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Spy Stories. De Inlichtingen- en Actieagenten. Een bijzondere vorm van het Verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Spy Stories. De Inlichtingen- en Actieagenten. Een bijzondere vorm van het Verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op woensdag 28 september 2022 om 20.00 uur organiseert het Willemsfonds-Wilrijk in samenwerking met de Kring voor Heemkunde Wilrica, een lezing over  ’Spy Stories. De Inlichtingen- en Actieagenten. Een bijzondere vorm van het Verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog’ met als spreker Robin Libert in het auditorium van het districtshuis te Wilrijk.  

Tijdens de Tweede Wereldoorlog voelden talrijke Belgische burgers zich geroepen om “iets” te doen tegen de bezetter. Zij zouden uitgroeien tot een zeer bijzondere vorm van het verzet. Meer dan 18.000 IAA werden aangestuurd door de Veiligheid van de Staat in ballingschap te Londen. Zij waren actief in diverse domeinen: spionage, sabotage, psychologische oorlogsvoering en propaganda, ontsnappingslijnen, meteorologische inlichtingen, ondersteuning van onderduikers, werkweigeraars en joden. 

In Wilrijk kennen we op deze manier Paule Delannoy (‘S.B.S.’) en Albert Deschodt (‘Comète’). 

Robin Libert is voorzitter van ‘RUSRA-KUIAD, Koninklijke Unie van de Inlichtingen- en Actiediensten’; Bestuurder van ‘BISC Belgian Intelligence Studies Centre,  Historicus en Achterneef van twee IAA (‘Jean’).

Deze lezing zal plaatsvinden het auditorium van het districtshuis te Wilrijk, Bist 1, 2610 Wilrijk. 

De deelname aan deze activiteit is gratis. Wel graag inschrijven een e-mail aan wilrijk@willemsfonds.be of 0498/734.764. 

Wenst u meer informatie over deze activiteit, kunt u contact opnemen met Ken Van Nuffel, voorzitter WF-Wilrijk, wilrijk@willemsfonds.be, 0498/734.764. 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Sluit Mijn Willemsfonds