Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Concert SOV "Enigma"

Concert SOV "Enigma"

Ed-ward El-gar. Wie goed luistert, hoort in het thema van Elgars Enigma Variaties het ritme van Elgars eigen naam. Niet bevestigend, maar vragend. Alsof de componist doorheen de veertien raadselachtige variaties niet alleen een portret schilderde van zijn vrienden, maar tegelijk op zoek ging naar wie hij zelf was.

Kristiina Poska’s artistieke reis met het orkest voert langs de randen van Europa: van Engeland, over de Scandinavische landen, tot in de Baltische Staten. Het Vioolconcerto van de Deen Carl Nielsen is net als de muziek van Elgar een wonderlijke halte op dit traject. Geladen, virtuoos, diep romantisch en dansant. Soliste Liya Petrova maakte van dit concerto haar handelsmerk. Ze won er in 2016 de Nielsen Competitie mee en zette samen met Poska het concerto op plaat. 

Ook Michael Fine’s Suite for Strings sluit aan bij Kristiina’s muzikale wanderlust. Een reisverslag in noten: onrust voor het vertrek, omzwervingen langs noord en zuid, om uiteindelijk weer thuis te komen. Bij onszelf.

Programma
Michael Fine °1950 - Suite for Strings
Carl Nielsen 1865-1931 - Concerto voor viool, Op. 33
Edward Elgar 1857-1934 - Enigma Variaties, Op. 36

Uitvoerders
Symfonieorkest Vlaanderen
Kristiina Poska dirigent
Liya Petrova viool

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Sonja De Craemer
oostendevzw@willemsfonds.be
059-80 21 41

Sluit Mijn Willemsfonds