Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Concert SOV "Swinging Thirties"

Concert SOV "Swinging Thirties"

Welkom in het Montmartre van de jaren dertig: muziek zou dansen, spelen en dromen. En anders moest ze zwijgen! Compris? Pianisten Frank Braley en Eric Le Sage brengen ‘hun’ Poulenc met een gracieuze je-ne-sais-quoi: speels en soepel, verrassend en veranderlijk. Met een perfect getimede knipoog, een warme scheut eau de vie en een elegante wolk sigarenrook. 

Weefde Poulenc in zijn concerto jazz, Mozartiaanse melodieën en ritmes uit de Balinese gamelan vrolijk aan elkaar. Dan zocht collega tooghanger Milhaud de inspiratie liever in Brazilië. De broeierige ritmes van Rio de Janeiro vormen de muzikale horizon van een ballet dat lekker buiten de lijnen van de werkelijkheid kleurt. 

Gershwin wilde aan de andere kant van de oceaan graag serieus genomen worden als klassieke componist, maar floreerde vooral op Broadway. Zijn opera Porgy and Bess is het ronduit geniale resultaat van die spreidstand. De Belgische dirigent David Reiland staat met dit programma na een zinderende samenwerking in 2021 opnieuw voor het orkest. Cheers!

Programma:

Darius Milhaud 1892-1974 Le Boeuf sur le Toit, Op. 58
Francis Poulenc 1899-1963 Concerto voor twee piano’s in d
George Gershwin 1898-1937 Porgy and Bess Fantasy (arrangement Iain Farrington)

Uitvoerders:

Symfonieorkest Vlaanderen
David Reiland dirigent
Frank Braley piano
Eric Le Sage piano

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Sonja De Craemer
oostendevzw@willemsfonds.be
059-80 21 41

Sluit Mijn Willemsfonds