Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Van zieken-zorg naar gezondheids-zorg: vloeken in de ziekenhuiskerk - Lezing door Prof. Dr. Marc Noppen

Van zieken-zorg naar gezondheids-zorg: vloeken in de ziekenhuiskerk - Lezing door Prof. Dr. Marc Noppen

Marc Noppen (°Liège 1960) volgde latijn-wiskunde aan het Koninklijk Atheneum te Lier, en geneeskunde aan het Limburgs Universitair Centrum en Vrije Universiteit Brussel (grootste onderscheiding, 1984). Hij specialiseerde zich in de Interne Geneeskunde, later Pneumologie. Na een kort intermezzo in Antwerpen, werd hij oprichter en afdelingshoofd van de Kliniek voor Interventionele Pneumologie aan het UZ Brussel en deeltijds docent aan de Faculteit geneeskunde & Farmacie van de VUB, in de opleiding geneeskunde en in de opleiding management & beleid van de gezondheidszorg.

 Marc Noppen is tevens gewezen gastdocent aan de Université de Montréal (Canada), Université de Lille (Frankrijk) en Harvard Medical School te Boston (USA), alsook Leerstoelhouder aan de University of Western Australia in Perth. Na de opleiding geneeskunde aan de UHasselt en de VUB, en het behalen van de specialisatie en het afleggen van een doctoraal proefschrift aan de VUB (1996), volgde Marc Noppen nog een bijkomende opleiding Farmaco-Economie aan de Universiteit Antwerpen en verscheidene management opleidingen aan de Vlerick Gent Leuven Management School, INSEAD Fontainebleau. In 2016 behaalde hij een IDP-C diploma aan INSEAD.

Prof. Noppen publiceerde meer dan 165 artikels in wetenschappelijke boeken en tijdschriften. In mei 2006 werd hij benoemd tot Gedelegeerd Bestuurder van het Universitair Ziekenhuis Brussel en is ook bestuurder in verscheidene social profit- en werkgeversorganisaties.

In 2021 werd hij uitgeroepen tot Zorgpersoonlijkheid van het jaar door een jury van peers, en schreef hij zijn ervaringen in covid-management neer in het boek “Gewoon Anders”, uitgegeven bij  Borgerhoff-Lamberichts.

Iedereen welkom - Inkom gratis

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Lutgart Voets
tongeren@willemsfonds.be
0472 69 33 81

Sluit Mijn Willemsfonds