Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Dagje Antwerpen met bezoek aan Brouwerij De Koninck en Het Havenhuis

Dagje Antwerpen met bezoek aan Brouwerij De Koninck en Het Havenhuis

We beginnen de dag met een bezoek aan interactieve stadsbrouwerij De Koninck

We nemen een kijkje achter de schermen en laten ons helemaal onderdompelen in de wereld van een stadsbrouwerij. De interactieve brouwerijtour is leerrijk, boeiend, maar vooral héél plezant. In verschillende themaruimtes komen we alles te weten over Antwerpen als bierstad, de Belgische bieren en het brouwproces. Schrik niet als je plots zich bevindt in het hart van de brouwerij op een vier meter hoge brug boven de brouwzaal middenin de actie. Dorst gekregen van het avontuur ? De degustatiebiertjes voor en na de tour doen jouw droge keel verdwijnen.

Lunchen doen we in de gezellige Brasserie De Pelgrim, deze bevindt zich aan de overkant van de brouwerij. Menu: Soep - Steak Aberdeen met frietjes en groenten.
Na de lunch rijden we verder naar het nieuwe imposante Havenhuis

Inkijk in het Havenhuis. Helder inzicht, schitterend uitzicht.

Het beschermde Hansagebouw, een vroegere brandweerkazerne werd gerestaureerd met bovenop de bouw van een scheepsvormige glasconstructie. Beide gebouwen zijn met elkaar geïntegreerd, waardoor het Havenhuis in deze vorm het verleden en de toekomst van de haven symboliseert. Zaha Hadid Architects leverde een architecturaal meesterwerk af, op maat van een wereldhaven als Antwerpen. Het hoofdkantoor van het havenbedrijf is zonder twijfel een van de blikvangers van de Antwerpse skyline. Maar binnenin is het gebouw adembenemend, dankzij een facinerend lijnenspel dat zich op elke verdieping voltrekt, en in de duizelingwekkende vergezichten op haven en stad.

Programma:

09u00 : samenkomst aan 't stadhuis om
09u10 : vertrek met Albion bus richting Antwerpen. 10u30 : bezoek Brij. De Koninck
12u15 : lunch in De Pelgrim
15u00 : bezoek Havenhuis
Prijs leden: € 60
niet leden: € 65

Bedrag over te schrijven op de gekende rek. BE34 4727 0645 2190 voor WF Blankenberge. Uw betaling is uw inschrijving, graag voor 10 juli e.k. Verdere inlichtingen: nicottev@gmail.com 0486-83 62 22. 

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Nic Ottevaere
blankenberge@willemsfonds.be
0486-83 62 22

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds