Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Klein Festijn - Gentse Feesten Editie

Klein Festijn - Gentse Feesten Editie

Kinder-Theaterfestival Klein Festijn - Gentse Feesten 2018

Lakenmetershuis

Van 14 t.e.m. 22 juli 2018

 Voor elk wat wils!

Het uitgangspunt van de 3e Gentse Feesten editie. Een mengeling van theater, muziek, figuren, nieuw tallent en oude rotten, nauwkeurig uitgekozen voor ons groeiend publiek. Zowel amusement als producties voor de meerwaardezoeker staan op het programma.

‘Bekijk zeker ook onze workshopweek van 9 tot en met 13 juli met spetterend toonmoment als opening van ons festival.’ (zie vorige pagina’s)

Er staan 35 verschillende voorstellingen én 25 verschillende groepen of artiesten!

Een brede keuze zoals het hoort op hét volksfeest van Vlaanderen. Vanaf heden hebben we ook een nieuwe prijscategorie voor de allerkleinsten die voor de 1ste keer naar theater komen. Deze voorstellingen duren 30 min en kosten 6 euro (incl resrevatiekost) in voorverkoop. Nu kozen we voor ‘Lieve Luister Liedjes’ en ‘Dansende Dieren Deuntjes’ en daarna kan uw kind nog even de knutselhoek in om een werkje te maken.

Succesformules zoals Lefkop, Mark Van Vliet, Wie Walvis, Jeroen Schipper en Jasper Smit staan naast nieuwe groepen die voor het eerst op ons festival staan. Allemaal uitgekozen op speciaal ingerichte toondagen. Want we willen het beste voor ons publiek. Grote namen zoals ‘Vos en Haas’ en ‘Annie M.G.Smidt’ passeren de revue.

Ook oudere kinderen komen aan bod. Dit dankzij De Zinderij, Wendy Ostir, Jasper Smit, Lefkop en Tom van Outryve. Bekijk onze icoontjes, zo kom je veel te weten over de inhoud van de voorstellingen.

‘We hebben klantenkaarten waarbij u kan genieten van kortingen tot 2€ op onze voorstellingen en reductie kan krijgen op onze drankjes.’

  Voorstellingen Klein Festijn Gentse Feesten

ZATERDAG 14/7/2018

 PAPA GAAI GING FIETSEN – Jeroen Schipper

Zaterdag 14/7/2018 10:00 (40 min)

Leeftijd: 2 tot 8 jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)       

Filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=lOwcW4Sl_pg&t=1s

            Site: www.kleinfestijn.be/papagaaigingfietsen

 Een papegaai op een fiets, dat kan toch niet?
Ja hoor, in liedjes kan alles! Jeroen Schipper weeft tekst, muziek, dans en fantasie door elkaar tot een liedjesfeest waarbij het publiek volop mee mag klappen, zingen en dansen. Kinderen (en ouders!) worden door Jeroen en zijn maatje Henrik meegenomen op een muzikaal avontuur dat zowel in onderwerpen als in muzikale stijlen de hele wereld over gaat. Fiets je mee?

Papa Gaai, Papa Gaai ging fietsen
In de zon, zon, zon
Naar de zee, zee, zee
Papa Gaai, Papa Gaai ging fietsen
En mama Gaai die fietste met hem mee

 

 OTJES VADER – Peter Van Dijk

Zaterdag 14/7/2018 11:00 (50 min)

Leeftijd: 6 tot 10 jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

            Filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=aIgN7pm0pdg

            Site: www.kleinfestijn.be/otjesvader

 

De kok Tos staat achter het fornuis in de keuken van Hotel de Koperwiek. Eindelijk kan hij doen waar hij goed in is: koken. Tos heeft een dochtertje, Otje. En Otje is naar school, eindelijk. Hoezo eindelijk? Dat zit zo: Tos was al eerder kok in dit hotel, maar omdat hij geen papieren had, werd hij ontslagen. Dat zal Otje niet gebeuren. 

Terwijl Tos een lekkere fruitsalade maakt, vertelt hij hoe hij en Otje na zijn ontslag de wijde wereld introkken. Overal werden ze weggejaagd, omdat Tos geen papieren had. Geen koksdiploma, geen paspoort, geen rijbewijs, geen kampeer- of parkeervergunning, niets. En zonder papieren begin je niks. Hoe Tos uiteindelijk dan toch de trotse bezitter is geworden van De Koperwiek, het hotel waaruit hij eerst was ontslagen? Dat is een heel verhaal.

Otjes Vader is een bewerking van het boek Otje van Annie M.G.Schmidt.

 

 CHOCOKROKODIL – Jeroen Schipper

Zaterdag 14/7/2018 13:30 (50 min)

Leeftijd: 3 tot 10 jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

            Filmpje: https://vimeo.com/153916262

Site: www.kleinfestijn.be/chocokrokodil

 

“Daar loopt een krokodil van chocola. De hele wereld zit hem achterna. Want weet je wat de hele wereld wil? Een lekker hapje van die chocokrokodil!”

 

Dansende draken of vliegende vogels? Gouden drollen? Alles is mogelijk in dit swingende kinderconcert van Jeroen Schipper. Samen met multi-instrumentalist Henrik Holm, maar vooral ook samen met het publiek maakt Jeroen er overal een kleurrijk feestje van!

 

 IK LEES EEN TAFEL – Koeterwaals

Zaterdag 14/7/2018 15:30 (50 min)

Leeftijd: 5 tot 8 jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

Filmpje: https://vimeo.com/99406710

Site: www.kleinfestijn.be/ikleeseentafel

Een humoristische, beeldende voorstelling over een heel bijzondere zoektocht in je fantasie.

Abel krijgt een kado voor zijn verjaardag. Hij pakt het uit. En dan is het stil. Abel wil wel iets zeggen, maar hij vindt de woorden er niet voor. Dus Abel gaat op zoek, naar woorden, naar zinnen. En dan is Zola daar ineens.

‘Ik lees een tafel’ is een theatrale zoektocht naar letters, nieuwe betekenissen, moeilijke woorden, rare zinnen en synoniemen. De kinderen worden aan het denken gezet: hoe zou het zijn als een boek een tafel heet? Een voorstelling over taal die aansluit bij de belevingswereld van jonge kinderen. Tijdens de voorstelling komen we in de kleinste bibliotheek van de wereld, waar ezelsoren verplicht zijn en je de meest bijzondere boeken vindt.

 --------

ZONDAG 15/7/2018

 DRIE KOUWELIJKE MUSSEN – Peter Van Dijk

Zondag 15/7/2018 10:00 (40 min)

Leeftijd: 4 tot 10 jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

Eens heette hij Lammert en had een saaie baan. Nu fietst hij door het leven als de ietwat excentrieke meneer Lambèrt. Meneer Lambèrt doet alleen nog die dingen waar hij zelf ZIN in heeft.

Hij vertelt en zingt over de dieren die hij onderweg ontmoet. Deze dieren hebben net als meneer Lambèrt allemaal iets eigenZINnigs. Neem nou de drie kouwelijke mussen, Zwartbessie de kip of het konijn dat zich schaamt voor zijn staart. In hun gedrag lijken deze dieren wel erg veel op ons, mensen.

Ontdek de overeenkomsten in deze muzikale interactieve voorstelling, gebaseerd op teksten van Annie M.G. Schmidt.

 

 MODDER – Koeterwaals 

Zondag 15/7/2018 11:00 (45 min)

Leeftijd: 3 tot 7 jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

Deze vrolijke, beeldende voorstelling neemt je mee naar het volle, krappe huisje van meneer en mevrouw Rein.

 

Samen in een klein huisje wonen is heel knus. Als je moet poetsen of wilt dansen dan is het een beetje lastig, maar daar bedenken ze wel wat op.

 

Als je het zo fijn hebt waarom zou je dan naar buiten gaan? Buiten is namelijk heel erg buiten. En ook vies. Vies worden lijkt ze verschrikkelijk, maar modder is ook maar gewoon zand en water. Toch?

 

 LIEVER EEN BEETJE GEK – Man en Muis

Zondag 15/7/2018 13:30 (50 min)

Leeftijd: 4 tot 10 jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

Liever een beetje gek is een heerlijke voorstelling en een feest van herkenning voor jong en oud.
De voorstelling bestaat uit versjes en liedjes uit het kleurrijke en veelzijdige oeuvre van Annie M.G.Schmidt. Deze zijn door de groep Met Man en Muis op originele wijze verwerkt tot een verrukkelijk programma.
Annie M.G.Schmidt schreef o.a. boeiende versjes en liedjes voor kinderen. Haar gekke, een beetje opruiende teksten vervelen nooit.

Man en Muis brengen een vrolijk en kleurrijke voorstelling over tegendraadse types, zoals de kat van Ome Willem, Hendrik Haan en Mevrouw van Gelder. 

 

 DE REUZE DWERG DIE EEN KOPJE KLEINER WILDE ZIJN – Mark Van Vliet

Zondag 15/7/2018 15:30 (50 min)

Leeftijd: 4 tot 10 jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

Na het succes van ‘Help! Ik heb een vlieg ingeslikt’ is het tijd voor een nieuwe energieke muziekvoorstelling vol grappige personages op klassieke klanken van Mark van Vliet.

 

Ivan is te groot voor een dwerg! Hij past niet op een stoel, niet in zijn huis en zelfs zijn kleren zijn te klein. Hij is dol op klassieke muziek, maar alle instrumenten van de dwergen begeven het onder zijn gewicht. Tot overmaat van ramp zijn de andere dwergen hem en zijn klassieke muziek helemaal zat en wordt hij verbannen uit hun dorp. Wat nu? Hij is helemaal alleen!

 

Wat Ivan niet weet is dat hem nog heel wat te wachten staat. In een groot Russisch avontuur gaat Ivan opzoek naar zijn ware zelf. Samen met zijn nieuwe vrienden, Vladimir de koopman, het tovervrouwtje Baba Yaga, de vals-zingende Vuurvogel, een enorme Neus en met een beetje hulp van de Zon, komt hij erachter dat groot zijn misschien helemaal zo gek nog niet is…

 

-----------

MAANDAG 16/7/2018

BETULA BENULA TRISTIS  - WendiOstir
Maandag 16/7/2018 om 10:00u (40 min) 
Leeftijd: 8 tot....
Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

'Betula Pendula Tristis' (8+), een creatie van WendiOstir, is een speelse muziektheatervoorstelling over moed. Een ouder mannetje laat zich ontroeren door het opperste geluk en wil dit gevoel bewaren. Hij ondergaat een make-over en stapt het avontuur in. Hij laat los en geniet. Tijdens die ene ondenkbare sprong beseft hij: op leven staat geen leeftijd, heerlijk!

 Wendi Ostir vertelt dit verhaal in samenwerking met een muzikant. Zang, muziek en tekst versmelten in een wereld vol fantasie en sprookjes. Deze intieme en ontroerende voorstelling doet je stilstaan bij het geluk en het loslaten: nu, straks en morgen.

Het  mannetje schokt wakker.

 

Zijn vochtige groene ogen openen zich.

Hij ziet de schaduw van de bomen op zijn plafond.

Betula Pendula Tristis.

Zijn lievelingstreurberk.

 

Hij hoort muziek,

'we ain't never getting older, we ain't never getting older'

 

Daar is het.

Daar is zijn geluk.

 

Ok. Actie!

 

Hij staat op en

vliegt het raam uit.

HELP, IK HEB EEN VLIEG INGESLIKT – Mark Van Vliet

Maandag 16/7/2018 11:00 (50 min)

Leeftijd: 4 tot 10 jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

Een spannende, muzikale voorstelling met heel veel dieren en prachtige klassieke muziek van o.a. Saint-Saëns, Rossini en Tchaikovsky.

 

Mark schrikt wakker! Hij heeft een vlieg ingeslikt! Wat moet hij nu doen? Die vlieg blijft maar rondjes vliegen in zijn buik! Hij kijkt rond in zijn slaapkamer en begint te fantaseren hoe allerlei dieren hem te hulp schieten. Als je goed luistert hoor je ze stuk voor stuk in de muziek. Maar zou het ze lukken om de vlieg uit zijn buik te krijgen?

 

Klassieke muziek is Mark van Vliet met de paplepel ingegoten. Zijn vader speelde jaren in het Rotterdams Philharmonisch Orkest en zo raakte hij zelf ook verslingerd aan muziek. In deze voorstelling laat hij kinderen op een speelse manier in aanraking komen met de prachtige klanken en beeldende kracht van klassieke muziek.

 

‘Help! Ik heb een vlieg ingeslikt’ is een speelse manier voor kinderen (en volwassenen) om in aanraking te komen met de prachtige klanken en beeldende kracht van klassieke muziek.

 

  STRAKS KOMT ER NIEMAND NAAR MIJN FEESTJE – Jasper Smit

Maandag 16/7/2018 13:30 (45 min)

Leeftijd: 6 tot 12 jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

Jasper laat je alle hoeken van je hoofd zien, en bij het tweede nummer kun je gewoon al meezingen. Hij is tot de tanden gewapend met piano, gitaar, tomeloze energie, twintig jaar podiumervaring en een hoofd vol belangrijke liedjes.

 

Belangrijk? Zekersteweten, want of een liedje nou grappig, verdrietig, meezingbaar of geschikt voor een dansje is, er is altijd een dubbele bodem.

 

Natuurlijk is je grote zus mega-irritant. Maar als je wordt gepest, komt ze wél voor je op. En als het hele huis vol staat met verjaardagsbezoek maar je vindt toch dat niemand op je feestje is gekomen, wie mis je dan?

 

Jasper komt na een eerste optreden op KLEIN FESTIJN terug. Gewoon omdat je hem gezien moet hebben. Gewoon hilarisch voor jong en oud.

 

 STOERE BROER – Onder het buro & Tessa en Olivier

Maandag 16/7/2018 15:30 (35 min)

Leeftijd: 2 tot 8 jaar

Kostprijs VVK: 8,00 EUR / 6,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

Tess is niet bang. Als je haar laat schrikken, als je jouw tong uitsteekt of aan haar staart trekt, dan doet ze dat gewoon terug. Tess is ontzettend stoer, ontzettend sterk en durft alles!

 

Tommie is de grote broer van Tess. Tommie is echt veel ouder. Tess houdt van avontuur en vindt samen spelen met haar grote stoere broer het allerleukste wat er is! Maar Tommie en Tess zijn heel verschillend.  Soms vindt Tommie zijn kleine zusje erg vervelend. Want Tommie houdt namelijk niet van buitenspelen, hij leest liever een boek. Je zou denken dat Tommie nog veel stoerder is dan Tess, maar Tommie schrikt altijd van alles en iedereen. Hij is een beetje bang. Dat vindt Tess maar raar. Grote broers moeten toch stoer zijn? En kleine zusjes houden toch van bloemetjes?

 

Misschien lukt het Tess om haar grote broer stoerder te maken. Als hij tenminste zijn gezicht durft te laten zien. Maar is Tess eigenlijk zelf wel zo stoer? En is zij nooit eens ergens bang voor?

 

----------

DINSDAG 17/7/2018 

 LIEVE LUISTER LIEDJES – Onder het Buro & Rosanne Wiertz

Dinsdag 17/7/2018 10:00 (50 min)

Leeftijd: 2 tot 6 jaar

Kostprijs VVK: 6,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

Een muzikaal feestje voor alle kinderen vanaf 2 jaar met de meest bekende en onbekende peuter en kleuterliedjes.

 

Rosanne en Susan kennen heel veel liedjes. Zoveel liedjes dat ze wel uren kunnen zingen. Vandaag zingen Rosanne en Susan speciaal voor jullie de leukste en liefste liedjes. Wat of wie vind jij lief? Een olifant? Je moeder? De buurman? Of je knuffel? Rosanne en Susan kennen overal wel een liedje over! Alle kinderen en papa’s en mama’s mogen meezingen en meedansen wanneer Rosanne en Susan komen zingen.

 

Ideaal voor een eerste theaterervaring. Intiem en met een ideale spanningsboog voor de allerkleinsten.

 

 HOON – De Zinderij

Dinsdag 17/7/2018 11:00 (50 min)

Leeftijd: 11 tot .. jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

Mijn vader is gisterenmiddag gewoon ontploft.

Ik zat naast hem in de zetel.

Het begon in zijn buik,

een grote broebel

​die van heel diep kwam ...

 

zes broers, een afwezige vader

zes versies hoe dat kon gebeuren

'zijn herinneringen echt

​of eerder verhalen die ik verzin’

zij overleven desondanks,

​volgen beslist hun eigen pad ...

 

een voorstelling over verlangen en dikdoenerij

over overleven met of zonder

over de hunker naar groot en ouder

testosteron maal zes en de vonken die dat geeft

 

spelers: Ilan Daneels, Maxim Hellyn,

Victor Opbrouck, Vic Vandendriessche,

Sander Vandenhende en Tom Viaene

 

tekst en regie: Vincent Vandevyvere

dramaturgie: Tim Taveirne

licht: Dave Werkbrouck

 

 DANSENDE DIEREN DEUNTJES – Onder het Buro & Rosanne Wiertz

Dinsdag 17/7/2018 13:30 (30 min)

Leeftijd: 2tot 6 jaar

Kostprijs VVK: 6,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

Een  beestachtig leuk muzikaal feestje voor alle kinderen vanaf 2 jaar met de meest bekende en ook de meest onbekende peuter- en kleuterliedjes over dieren.

 

Rosanne kent heel veel liedjes. Zoveel liedjes dat ze wel uren kan zingen. Ze zingt over allerlei dieren. Over beren, over pinguïns, het lijkt wel een dierentuin. Alle kinderen en papa’s en mama’s mogen meezingen en meedansen wanneer Rosanne komt zingen.

 

‘Dansende Dieren Deuntjes’ is een prachtige muzikale ontmoeting tussen de allerkleinste kinderen en Rosanne. We zitten gezellig in een kring, sommige kinderen bij papa of mama op schoot en anderen heel stoer, alleen, naast Rosanne. Met grote ogen wordt er gekeken en geluisterd! Zelf meebewegen, dansen of zingen zorgt voor een waanzinnige eerste theaterervaring.

 

Muziek was nog nooit zo leuk en dichtbij!

 

 BLAUW GRAS – Wie Walvis

Dinsdag 17/7/2018 15:30 (50 min)

Leeftijd: 6 tot 12 jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

 ‘Blauw Gras’ is een vrolijke voorstelling boordevol bluegrass muziek over de angst voor het vreemde en de nieuwsgierigheid naar het onbekende.

 

Op een boerderij waar blauw gras wordt gemaakt wonen opa, moeder, zoon Woody en dochter Sue. Iedere dag speelt opa op zijn banjo en zingt de familie met elkaar over het leven. Allemaal hebben ze grote dromen, maar veel gebeurt er niet op het platteland.

 

Op een dag wordt de familie opgeschrikt door de komst van een vreemd huisje dat plots op het erf staat. Het ruikt ineens naar onbekend eten en er klinkt muziek. En die muziek lijkt in niks op de bluegrass die zij altijd met elkaar spelen. Wat zich ontspint is een spel van de familie tegenover het huis en zijn bewoner. Wie woont daar? Wat moet dat!? Ga weg! De vreemdeling moet weten dat hij niet welkom is met zijn gekke geluiden en gewoontes en er wordt alles aan gedaan om hem het leven op deze plek onmogelijk te maken.

 

Een must see voorstelling! Wegens succes terug!

 

----------

WOENSDAG 18/7/2018

LIEFDESTIJD - Leopart

Woensdag 18/7/2018 10:00 (50 min)

Leeftijd: 5 tot ... jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

Je hebt Oprah, je hebt Dr.Phil en je hebt Kati Amo

In deze beestige show draait het alleen maar over de Liefde!

Deze poesmooie kat geeft een antwoord op al jouw hartstochtelijke vragen

Miauwkus

Tekst en Spel: Léonthine Van Wassenhove

Productie van : LeopArt

Regie: Walter Janssens

VOS EN HAAS IN GEVAAR – Houtjetouwtje

Woensdag 18/7/2018 11:00 (50 min)

Leeftijd: 4 tot 10 jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

Haas leest een prachtig sprookjesboek. Terwijl zij droomt van een prins die haar komt redden, wil Vos met haar spelen. Maar Haas is diep verzonken in haar verhaal en stuurt Vos naar Ever. Ever weet wel iets spannends om de aandacht van Haas te trekken. Als dat maar goed gaat!

 

Na de succesvolle voorstelling Een feest voor Haas (4+), uit de serie Vos en Haas, zijn de mannen van Theatergroep Houtjetouwtje terug met een nieuwe muzikale vertelling: Vos en Haas in gevaar. Oude bekenden en nieuwe gezichten komen tot leven in hun reizende bibliotheek, waar altijd mooie verhalen te vinden zijn.

 

Er wordt een nieuw personage geïntroduceerd: Ever, het avontuurlijke vriendje van Vos. De drie spelers nemen dit keer ieder een eigen pop voor hun rekening en zijn samen ‘de verteller’. Het verhaal is nog spannender én intiemer, met uiteraard de bekende Vos en Haas humor, swingende liedjes en wederom fijne interactie met de kinderen.

 

Vos en Haas vieren hun 20ste verjaardag...

 

 

 POM POM POMME – Theater Hutsepot

Woensdag 18/7/2018 13:30 (50 min)

Leeftijd: 5 tot 10 jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

Een verhaal met pit uit de tijd dat een appel niet zo maar een verzameling pitten was, uit de tijd dat een boom niet alleen een klimrek was. Een verhaal uit de tijd dat een koning nog een gouden kroon had en heksen nog heel lelijk waren. Een project waarbij de kijkers zich helemaal verbonden weten met bomen.

 

Theater Hutsepot en een vaak en graag geziene gast op KLEIN FESTIJN. Nu brengen ze hun nieuwe voorstelling op de Gentse Feesten.

 

 

 WC MONSTER – Lefkop

Woensdag 18/7/2018 15:30 (50 min)

Leeftijd: 5 tot 12 jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

Een flitsende, humoristische voorstelling over je angsten overwinnen en je dromen najagen.

 

Elène werkt al jaren als toiletjuffrouw in een superduur warenhuis, maar droomt eigenlijk van verre reizen. Ze verveelt zich. Elke dag is hetzelfde. Op een dag is er iets raars aan de hand. Elène’s klanten gaan de WC in, maar komen er niet meer uit. Ze gaat op onderzoek uit met behulp van de kinderen. Zal ze het mysterie ontrafelen?

 

----------

 DONDERDAG 19/7/2018

 MOLLETJE BIM – Theater Koekla

Donderdag 19/7/2018 10:00 (45 min)

Leeftijd: 2 tot 6 jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

Molletje Bim is een slim en opgewekt dier. Hij zou heel graag leren vliegen. Hij woont in een tuin waar ook een sluwe kat woont. Op een dag komt er een vogeltje aangevlogen. Het jonge diertje is zijn mama kwijt. De ondeugende kat weet het vogeltje te vangen, maar net op tijd is daar Molletje Bim. Hij bevrijdt het jonge dier en neemt het mee naar dokter Hond die hem weer helemaal beter maakt. Bim en het vogeltje worden al gauw hele goeie vrienden. Zal het vogeltje zijn mama terug vinden? En zal Molletje Bim leren vliegen?

 

 SuperLoeser – Lefkop

Donderdag 19/7/2018 11:00 (45 min)

Leeftijd: 5 tot 12 jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

Elke superheld heeft een handige superkracht; de één kan onzichtbaar worden, de ander is heel snel en weer een ander spuugt vuur.

 

Maar Joyce niet hoor. Haar superkracht is dat ze knakworsten uit haar polsen kan schieten. Maar ja, daar heb je natuurlijk helemaal niks aan! Daardoor wordt ze vaak uitgelachen als ze weer eens een criminele bende probeert op te rollen of iemand van een brandend gebouw probeert te redden.

Op de superheldenschool hoort Joyce er niet bij en tot overmaat van ramp is haar broertje wel heel succesvol als superheld. Er is eigenlijk maar één iemand die in haar gelooft en dat is haar moeder, die zegt vaak: “Ooit komt jouw superkracht vast van pas.”

 

Superloeser is een spannend en hilarisch avontuur voor jong en zeker ook oud. Een komisch stuk over hoe je het beste omgaat met de dingen die je hebt, ook al lijken ze soms superonhandig en superstom.

 

 

 KABOUTER THIJM – Theater Koekla

Donderdag 19/7/2018 13:30 (45 min)

Leeftijd: 3 tot 7 jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

Kabouter Thijm woont in een gezellige, oranje pompoen. Hij zorgt goed voor de bijtjes. Op een dag staat er een klein, dik varkentje op de stoep. Het varkentje heeft honger. Kabouter Thijm geeft hem honing en daarna mag het varkentje voor de bijen zorgen. Ook als Thijm er niet is. Op zo’n dag is de honing verdwenen. Wie heeft dat gedaan? Het varkentje, zijn vriendinnetje muis, de trol of het elfje?

 

Kabouter Thijm (3+), naar een prentenboek van Admar Kwant, is een grappige kabouter voorstelling voor de allerkleinsten over de natuur, de bijtjes en een beetje magie.

 

VAN MIJ – Koek en UI

Donderdag 19/7/2018 15:30 (50 min)

Leeftijd: 4 tot 12 jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

 “Dit huis is van mij, deze stoel is van mij, deze jas is van mij, deze lamp is van mij.

Wil je misschien een koekje? Kijk, er zit chocola op. Lekker joh! Wil je er één? Ja? Vette pech, want ze zijn van mij! Van mij, van mij, van mij! Alles hier is van mij!”

 

Flo heeft een huisje. Een huisje waarin alles van haar is. Van de kast tot aan de spijker in de muur. Alles is van haar. En delen… daar doet ze niet aan. Dan krijgt ze onverwachts bezoek van Alex en haar koffer. Wat komt Alex eigenlijk doen? En waarom heeft ze die koffer bij zich? En hoezo mag Flo niet heel even kijken wat er in de koffer zit?

 

‘Van mij!’ is een humoristische voorstelling over delen, vriendschap, eenzaamheid en een koffer met een geheim. TG Koek en Ui is een nieuw theatergezelschap bestaande uit theatermakers Lotte Middendorp (Brere Boos en Nog lang niet moe) en Janiek Vreeken.

 

----------

 VRIJDAG 20/7/2018

 BETULA BENULA TRISTIS - WendiOstir

Maandag 20/7/2018 om 10:00u (40 min) 
Leeftijd: 8 tot....
Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

'Betula Pendula Tristis' (8+), een creatie van WendiOstir, is een speelse muziektheatervoorstelling over moed. Een ouder mannetje laat zich ontroeren door het opperste geluk en wil dit gevoel bewaren. Hij ondergaat een make-over en stapt het avontuur in. Hij laat los en geniet. Tijdens die ene ondenkbare sprong beseft hij: op leven staat geen leeftijd, heerlijk!

 Wendi Ostir vertelt dit verhaal in samenwerking met een muzikant. Zang, muziek en tekst versmelten in een wereld vol fantasie en sprookjes. Deze intieme en ontroerende voorstelling doet je stilstaan bij het geluk en het loslaten: nu, straks en morgen.

Het  mannetje schokt wakker.

 

Zijn vochtige groene ogen openen zich.

Hij ziet de schaduw van de bomen op zijn plafond.

Betula Pendula Tristis.

Zijn lievelingstreurberk.

 

Hij hoort muziek,

'we ain't never getting older, we ain't never getting older'

 

Daar is het.

Daar is zijn geluk.

 

Ok. Actie!

 

Hij staat op en

vliegt het raam uit.

BERE BOOS – Lotte Middendorp

Vrijdag 20/7/2018 11:00 (40 min)

Leeftijd: 2 tot 7 jaar

Kostprijs VVK: 8,00 EUR / 6,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

Na het succes van ‘Nog lang niet moe!’ slaan ons eigen productiehuis Onder het Buro en Lotte Middendorp opnieuw de handen ineen. Het resultaat? ‘Bere Boos!’ Een grappige, interactieve voorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar over boos zijn, weglopen, thuiskomen en zelf de wereld ontdekken.

 

Evy is boos. Heel erg boos. Ze is reuze giga mega bere boos! Zo boos dat ze straks misschien wel gaat ontploffen. Haar hoofd is rood. Haar oren gloeien en haar voeten stampen. Ze staat ook een beetje te grommen.

Waarom Evy zo boos is, dat weet ze niet. Ze kan het zich niet meer herinneren. Maar ze is het wel. Dat weet ze zeker!

Dus gaat ze weg. Weg van huis en weg van papa en mama. Heel ver weg van alles en iedereen waar ze boos op is. Ze heeft haar koffer al ingepakt. Alle spullen moeten mee! Alles in het kleine koffertje. Maar waar gaat ze heen? Zal ze dan nog steeds boos zijn? Wat moet je doen als je niet meer boos wilt zijn?

 

Voor de allerkleinsten met een ideale spanningsboog.

 

 NOG LANG NIET MOE – Onder het Buro & Lotte Middendorp

Vrijdag 20/7/2018 13:30 (35 min)

Leeftijd: 2 tot 5 jaar

Kostprijs VVK: 8,00 EUR / 6,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

Een vrolijke, interactieve voorstelling voor peuters en kleuters over niet durven slapen, fantasie die op hol slaat, stoute dingen doen en heel veel appels.

 

Lynn kan niet slapen, want ze is nog niet moe. Tenminste, dat zegt ze. Is ze echt niet moe? Of is er wat anders aan de hand? En wat doen al die appels in haar kamer? Samen met alle kinderen in het publiek zoekt Lynn een manier om de hele nacht wakker te blijven. Samen op avontuur, samen dansen, samen zingen. Heb jij ook geen zin om te slapen? Ga dan met Lynn mee op avontuur!

 

Perfect voor een eerste theaterervaring met de juiste spanningsboog voor de allerkleinsten.

 

 Held – Tg Heldhaftig

Vrijdag 20/7/2018 15:30 (50 min)

Leeftijd: 4 tot 8 jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

Art en Mart wonen en werken in Wasserij Van Helden. Zodra ze even de tijd hebben, verzinnen ze verhalen en maken er kijkdozen over. Zoals het verhaal van Ezel en Wezel en hun avonturen in het bos met de enge Nachtwezens. Ze maken van de wasserij een enorme kijkdoos om de kinderen mee te laten genieten.

Wanneer de, bepaald niet stoere, Ezel tot held wordt uitgeroepen, verwachten de dieren allerlei heldendaden van hem. Dat is tegen het zere been van Wezel, die zichzelf ziet als het enige echte heldhaftige dier in het bos.
Ezel moet kiezen: gaat hij terug naar zijn wei of gaat hij de strijd aan met Wezel én de Nachtwezens?

Held is een spannende, grappige en visuele voorstelling met poppen en wasgoed over de KEUZE om held te zijn. Ook als je niet direct dapper, sterk of knap bent. (of een strak helden pakje aan hebt) (of een masker op) (of je superkracht nog niet kent)

 

----------

 ZATERDAG 21/7/2018

 WOESTE WILLEM – Harro Van Lien

Zaterdag 21/7/2018 10:00 (45 min)

Leeftijd: 4 tot 10 jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

Willem woont alleen aan de rand van het bos. Hij geniet van de rust die hij heeft verdiend na een leven vol gevaarlijke avonturen. Hij zingt zeeroversliedjes, loert wat door zijn verrekijker over het water tot opeens een klein jongetje de rust verstoort. Het jongetje is een landrot, duidelijk. Aan landrotten heb je niks. Landrotten zeuren. Om woest van te worden!

 

Woeste Willem is een vertelvoorstelling over stoer doen, bang zijn en over vriendschappen die je niet aan ziet komen.

De voorstelling is een bewerking van het boek Woeste Willem van Dieter en Ingrid Schubert.

 

 SMAKELIJKE SPROOKJES – Theatra

Zaterdag 21/7/2018 11:00 (55 min)

Leeftijd: 4 tot 10 jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

In een land hier niet eens zo ver vandaan, wordt iedere dag hard gewerkt. De bakker bakt krokante kadetjes, op het land verbouwen de boeren de groenste groenten en de slager is overal bekend om zijn sappige slavinkjes. En omdat er zo hard gewerkt wordt, is er eten en drinken in overvloed. Elke avond wordt een heerlijk diner geserveerd, waarbij er tot diep in de nacht gedanst wordt. Kortom... iedereen is gelukkig.

 

Tot er op een dag een reusachtige gast verschijnt, die niet is uitgenodigd en zeker niet welkom is. Deze gast eist dat de koks de menukaart aanpassen. En dit heeft grote gevolgen...

 

Smakelijke Sprookjes is een komische en interactieve poppenvoorstelling. Een sprookje over nieuwsgierig zijn, heldenmoed en fantasie waarin jij de hoofdrol speelt. Een interactieve voorstelling met Koninklijke tafelkleden, sierlijke schorten en een kapot vergiet.

 

 BETULA BENULA TRISTIS - WendiOstir
Maandag 21/7/2018 om 13:30u (40 min) 
Leeftijd: 8 tot....
Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

'Betula Pendula Tristis' (8+), een creatie van WendiOstir, is een speelse muziektheatervoorstelling over moed. Een ouder mannetje laat zich ontroeren door het opperste geluk en wil dit gevoel bewaren. Hij ondergaat een make-over en stapt het avontuur in. Hij laat los en geniet. Tijdens die ene ondenkbare sprong beseft hij: op leven staat geen leeftijd, heerlijk!

 Wendi Ostir vertelt dit verhaal in samenwerking met een muzikant. Zang, muziek en tekst versmelten in een wereld vol fantasie en sprookjes. Deze intieme en ontroerende voorstelling doet je stilstaan bij het geluk en het loslaten: nu, straks en morgen.

Het  mannetje schokt wakker.

 

Zijn vochtige groene ogen openen zich.

Hij ziet de schaduw van de bomen op zijn plafond.

Betula Pendula Tristis.

Zijn lievelingstreurberk.

 

Hij hoort muziek,

'we ain't never getting older, we ain't never getting older'

 

Daar is het.

Daar is zijn geluk.

 

Ok. Actie!

 

Hij staat op en

vliegt het raam uit.

 

 

 BUITEN DE LIJNTJES – Theatra

Zaterdag 21/7/2018 15:30 (45 min)

Leeftijd: 4 tot 10 jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

Een straat, een doodgewone straat. Met huizen keurig in een rijtje naast elkaar. Niets bijzonders zou je denken. In één van deze huizen woont een echtpaar: meneer en mevrouw Lijntje. Nog steeds niets bijzonders zou je denken. De Lijntjes staan altijd om 7 uur op. Ontbijten iedere dag met een volkoren boterham met kaas. En lezen daarna samen de krant.

 

Behalve het buitenlandse nieuws. Als je nooit buiten je eigen dorp komt, heeft het geen zin om te weten wat er in de rest van de wereld gebeurt. Tot er op een dag een nieuwe buurvrouw naast hen komt wonen. Niets bijzonders denk je? Wel voor De Lijntjes! Want door de komst van deze buurvrouw in de straat verandert alles. En dat is voor De Lijntjes heel bijzonder!

 

Buiten de lijntjes’ is een humoristische voorstelling met weinig tekst, over patronen en het durven doorbreken ervan. Over interactie met een ander. Want wat gebeurt er als je een keer niet binnen de lijntjes blijft?

 

----------

ZONDAG 22/7/2018

OLLEKE BOLLEKE – Valentijn productiehuis

Zondag 22/7/2018 10:00 (45 min)

Leeftijd: 2 tot 6 jaar

Kostprijs VVK: 8,00 EUR / 6,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

Olleke Bolleke remi solleke…

Olleke Bolleke KNOL!!!

 

Au…Hee, kleine witte kubus, wie ben jij?? Olleke! Kom, ik zal je alle kleuren laten zien. Wil je weten hoe het is om geel te zijn, lekker vrolijk en vlug?! Weet je wel dat rood heel stoer en sterk is? Wat vind je van blauw? Mooie kleur hè?… Die kan heel streng zijn! Paars dan?… Dat is pas bijzonder… Maar er is nog veel meer.Ik zal een wereld vol kleur voor je maken.

 

Olleke Bolleke gaat over jezelf mogen zijn. Het is een beeldende voorstelling die ondersteund wordt door sfeervolle pianomuziek. De voorstelling bestaat uit associatieve verhaaltjes die aansluiten bij de wereld van peuters en kleuters. De vormgeving is eenvoudig en bestaat uit schuimrubber kubussen.Met fantasie kun je hiermee alles maken wat je wilt.

 

 Droomprinses – De Proefkonijnen 

Zondag 22/7/2018 11:00 (45 min)

Leeftijd: 4 tot 9 jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

Wil je ’s nachts ook nooit gaan slapen? Jammer, want als je slaapt gaat er een wondere wereld open waarin je alles kan beleven wat jij wil! Alles wat overdag niet kan of mag, kan ’s nachts wel. Daarom houdt Isa zo van slapen. Zij is een prinses en ’s nachts beleeft ze de spannendste avonturen. Af en toe is ze wel een beetje bang in het donker, maar daar heeft ze geweldige truukjes voor!

Droomprinses, voor iedereen die niet graag naar bed gaat; Over alles wat je 's nachts kan beleven dat je overdag niet kan; Over prinses Isa die ontdekt dat alle dromen verdwenen zijn, omdat ze er zelf blijkbaar een beetje te veel heeft gehad... Een interactieve voorstelling waarin de kinderen helpen de dromen terug te halen, zich moeten inleven en vooral: mògen dromen!

Spel: Daphne Paelinck (gekend van Spring)
​Tekst en regie: Randall Van Duytekom

 

 

 AMELIA – Tom Van Outryve

Zondag 22/7/2018 13:30 (50 min)

Leeftijd: 8 tot 12 jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

Drukte in de grijze stad.

Amelia, een albinomeisje, zou onzichtbaar willen zijn.

Enkel bij Arnoud, de blinde straatmuzikant, en de hond Kasparius mankepoot, durft ze zichzelf te zijn.

De toevallige ontmoeting met Simon, een jongen in een rolstoel, zorgt voor een kleurige wending in het verhaal.

Vanaf die dag werd anders zijn heel normaal.

 

 

 DE WENTELTOREN – Tg Knars

Zondag 22/7/2018 15:30 (60 min)

Leeftijd: 5 tot 10 jaar

Kostprijs VVK: 10,00 EUR / 8,00 EUR (WF-leden enkel in VVK)

 

In torenflat de Wenteltoren wonen zes eigenaardige types. Ze horen, zien en denken van alles over elkaar, maar praten doen ze weinig. Zonder het te weten helpen ze elkaar en werken ze elkaar tegen. De warme pizzaoven van de onderbuurman droogt de was bij de bovenbuurvrouw en haar waslijn trekt continu de stoel van de achterbuurman omver. Op een nacht gebeurt er iets wonderlijks. De flat valt op zijn zijkant en alle buitendeuren zijn afgesloten. De bewoners worden wakker. Via achterom weggetjes, kastdeuren en vloerluiken kloppen ze bij de buren aan. Samen verzinnen ze een plan om de flat weer rechtop te krijgen. Gaat het ze lukken? Kunnen zoveel verschillende mensen tot één plan komen?

De Wenteltoren (5+) is een magische en beeldende poppentheatervoorstelling vol absurde situaties. Over de verwachtingen van mensen en het vermogen om met elkaar samen te werken.

 

 Nog allemaal 'een goeie Gensche Fieste'

 

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:

Opgelet steeds via: www.uitbureau.be of https://www.kleinfestijn.be/programma

Afhankelijk van de voorstellingen. Maar meestal tussen de €8,00 en €10,00 (voor WF-leden tussen de €6,00 en €8,00).

WF-leden kunnen enkel in VVK hun korting bekomen door naar het Uitbureau te gaan of via https://www.kleinfestijn.be/programma


Combiregelingen ook mogelijk
Uitpas wordt ook geaccepteerd

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds