Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Provinciale dag: op ontdekking in de Westhoek

Provinciale dag: op ontdekking in de Westhoek

Programma

9u30: ontvangst met koffie

10u00: kies uit vier modules

 • Module 1: bezoek aan wijndomein de Monteberg o.l.v. gids
  Wijnbouw in West-Vlaanderen? Ja het bestaat! We beginnen bij de basis: de wijngaard. Wat kan je op dit terroir aanplanten en hoe ga je te werk? Daarna gaan we naar de vinificatieruimte om te leren hoe de wijn gemaakt wordt. Afsluiten doen we uiteraard met een degustatie.

 • Module 2: bezoek aan het Folkmuseum in Dranouter
  Het experience museum is een modern interactief museum dat over een multimediaal belevingsparcours beschikt. Via dit parcours kom je alles te weten over folk en volksmuziek: de geschiedenis, de instrumenten,de liederen en de liedboeken, de dansen, de muzikanten en de festivals. In dit museum kan je alles zelf actief ontdekken via filmpjes, geluidsfragmenten, computers met touchscreens, een dansvloer en allerhande leuke snufjes.

 • Module 3: ‘Van heuvel tot heuvel’ o.l.v. gids
  We starten in bezoekerscentrum 'Het Heuvelland' met de documentaire ‘Zero hour’, als kennismaking met wat er rond 7 juni 1917 is gebeurd. Dan brachten de Britse troepen 19 ondergrondse mijnen tot ontploffing van Hill 60 tot Ploegsteert. De docu brengt het verhaal van de Britse Tunnellers en de Duitse Mineure en geeft een overzicht van de gevechten. We zien ook de impact van de mijnenslag op het landschap. De meest indrukwekkende krater, de ‘pool of peace’, is een litteken van die mijnenslag. We bezoeken ook loopgravensite Bayernwald Wijtschate, een Duitse site die bestaat uit mijngangen, een loopgravenstelsel van 300 meter en vier bunkers.

 • Module 4: VOLZET de ‘Wietroute’ met een golfkarretje
  De route brengt ons naar heel wat filmlocaties van de één-serie 'Eigen Kweek'. Of je de serie nu gezien hebt of niet, deze route zal je zeker bekoren door de leuke weggetjes, mooie zichten en gezellige stopplaatsen in het Heuvelland.

13u00: lunch, inclusief twee drankjes, water en koffie. Kies uit:
Kabeljauw met puree van romanesco en saffraansausje
OF
Ardeens gemarineerd varkenshaasje met kroketjes en groentjes

14u00: kies uit vier modules

 • Module 1: ‘Van heuvel tot heuvel’ o.l.v. gids
  We bezoeken ‘Plugstreet 14-18 experience’, een interpretatiecentrum van de Groote Oorlog dichtbij het Britse Memorial van Ploegsteert. Een semi-ondergrondse structuur stelt een interactieve weergave van het front, de Slag om Mesen en de samenleving tussen de burgers en bezettingstroepen voor.

 • Module 2: wandeling ‘Natuursagen en legenden’ o.l.v. gids
  Bosvrouw Renata neemt ons mee in de fantastische verhalenwereld van het Hellegatbos. We snuiven de sfeer op van de bosbewoners van begin vorige eeuw. Tot WOI was de Rodeberg bewoond door een eigenzinnig en schuw volkje dat overleefde in en van de natuur en van smokkelen. Renata leert ons wat echt waar is en waar later verhalen van zijn gemaakt, hoe de mensen vroeger met het bos omgingen en hoe het nu door de boswachter wordt beheerd.

 • Module 3: bezoek aan Lijssenthoek Military Cemetery en het chinees monument o.l.v. gids
  Een indrukwekkende getuige van meer dan vier jaar oorlogsgeweld. Van 1915 tot 1920 was op het gehucht Lijssenthoek het grootste evacuatiehospitaal van de Ieperboog gevestigd. Vandaag weerspiegelt de begraafplaats de Grote Oorlog.

 • Module 4: de ‘Wietroute’ met een golfkarretje
  Meer info: zie voormiddagmodules.

17u00: klinken op een geslaagde dag in Eetcafé ’t Folk, Dikkebusstraat 234, Heuvelland!

Praktische informatie

Startpunt: Sparhof, Wulvestraat 1, Dranouter. Kom je met de trein?  Dan word je om 9u afgehaald met een bus aan het station van Poperinge.

Prijs: € 58 voor de hele dag. Voor een halve dag betaal je € 44 als je mee luncht en € 20 zonder lunch. Kies je voor module 4, dan betaal je € 5 meer op de totaalprijs.

Schrijf voor 1 september het correcte bedrag over op rekeningnummer BE39 0010 6712 8019 van WF Poperinge. En geef je keuzes via onderstaande bon door: per post naar Willemsfonds vzw - Flora Van den Heuvel, Vrijdagsmarkt 24-25, 9000 Gent. Of via flora.vandenheuvel@willemsfonds.be of 09-267 39 64.

Naam:…………………………………………………

E-mail en/of telefoon:……………………………………………...

Afdeling:………………………………………………

Aantal deelnemers:………………………………………………

Voormiddagmodule: 1 / 2 / 3 / 4

Namiddagmodule: 1 / 2 /3 / 4

Lunch: vis / vlees

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs halve dag met lunch € 44,00
Deelnameprijs halve dag zonder lunch € 20,00

Meer info? Contacteer:
Flora Van den Heuvel
flora.vandenheuvel@willemsfonds.be
0497-58 54 94

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds