Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Brugge Galerie Weekend inspired by Triënnale Brugge 2018: begeleid bezoek aan 2 galeries

Brugge Galerie Weekend inspired by Triënnale Brugge 2018: begeleid bezoek aan 2 galeries

Dit op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus 2018. Dit weekend vormt de aanleiding om met het Willemsfonds 2 galeries te bezoeken: Gallery Vanlandschoote in het Genthof en de Black Swan Gallery aan de Langerei te Brugge.

Programma:

10u30 tot 11u: bezoek aan Gallery Vanlandschoote, Genthof 29 met toelichting door Dries Vanlandschoote

11u: bezoek aan de Black Swan Gallery, Langerei 24 met toelichting door Kristoff Tillieu

12u: aperitief in bar Black Swan Gallery

Deelnemen is gratis. Graag tijdig inschrijven via katrien.dotselaere@telenet.be - 0477 591794. De plaatsen zijn beperkt.

8 Brugse galeries voor actuele kunst en design organiseren het ‘Brugge Galerie Weekend’. Zij brengen tentoonstellingen geïnspireerd door het thema van de Triënnale Brugge 2018 | Liquid City - Vloeibare Stad, met antwoorden op de gevolgen van de vloeibare samenleving vandaag.

Dit op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus 2018.

Dit weekend vormt de aanleiding om met het Willemsfonds 2 galeries te bezoeken: Gallery Vanlandschoote in het Genthof en de Black Swan Gallery aan de Langerei te Brugge.

Wie jaagt op vintage weet dat het geen sinecure is om authentieke spullen op de kop te tikken. Gelukkig is er Gallery Vanlandschoote die uitpakt met zowel meubelen van Gerrit Rietveld, Dom Hans Van Der Laan, Jules Wabbes, Jean Prouvé, als kunst van Bram Bogart, Luc Peire, Guy Vandenbranden, Amedee Cortier... Je vindt er ook keramiek, glaswerk en verlichting.

Gallery Vanlandschoote brengt tijdens het galerieweekend de tentoonstelling ‘Back to the future’ met werk van kunstenaars uit de Brugse triënnales van de jaren ’70: Luc Peire, Michel Martens, Vic Gentils, Andre Bogaert, Gilbert Swimberghe, Kurt Lewy, Guy Vandenbranden, Pol Mara e.a

www.vanlandschoote.com

Black Swan Gallery toont werk van hedendaagse Belgische en buitenlandse kunstenaars, zowel gevestigde namen als jonge wolven. De galerij biedt kunstfanaten een ruime en frisse visie op kunst die ze in een ongedwongen sfeer in een huiselijk labyrint kunnen ontdekken.

Black Swan Gallery brengt tijdens het galerieweekend de tentoonstelling ‘Impact van het Hoogst Onwaarschijnlijke’ Deel 2 Evolutie

Kunstenaars Tom Herck, Maaike Leyn, Marion Moskowitz, Ilona Plaum, Hans van der Ham en Romain Weintzem zoeken naar antwoorden op de uitdagingen voor de samenleving, gaande van thema’s als immigratie, industrialisatie tot wapenwedloop. Vanuit het idee van de vloeibare maatschappij wordt verwezen naar verandering of onzekerheid, beweging en vernieuwing.

Deze tentoonstelling schetst een beeld van de impact die het hoogst onwaarschijnlijke, het onmogelijke, “de zwarte zwaan”, kan hebben. Een toevallige gebeurtenis, zoals een natuurfenomeen of een bijzondere ontmoeting, kan ons leven bepalen. De kunst kan de bezoekers inspireren met nieuwe inzichten en nieuwe perspectieven - en een echte impact hebben.

www.blackswangallery.be

Op www.bruggegalerieweekend.be vind je het liggingsplan en alle info over het Brugge Galerie Weekend.

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Katrien Dotselaere
brugge@willemsfonds.be
0477-59 17 94

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds