Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Bezoek aan Migino

Bezoek aan Migino

De wortels van Migino liggen bij vader De Rycke. Op een dag lag zijn tuin vol met beukennootjes, Hij kon ze gewoon opscheppen. Innovatief en creatief als hij is , gaat hij op zoek naar de mogelijke toepassingen. Bij het surfen naar meer informatie werd zijn nieuwsgierigheid geprikkeld door het lezen van 18de eeuwse teksten waarin beukennootolie beschreven werd als ‘de olijfolie van het noorden’.
De opgewekte interesse was zo groot dat hij op zoek ging naar geschikt materiaal om zelf beukennotenolie te maken. Enkele dagen later had Gino zijn eerste notenpers in elkaar geknutseld…het begin van een onschuldige hobby!
In 2010 liet hij het eens aan Wouter Keersmaekers van De Schone van Boskoop uit Boechout proeven en die vond het fantastisch. Het Hof van Cleve en Kobe Desramaults volgden vrij snel met de vraag om een te proeven. Uiteindelijk leverde mijn vader aan een twintigtal topchefs”, legt Peter uit. Het bedrijf van Peter De Rycke zit als enige uit de Antwerpse zuidrand bij de tien laureaten van de wedstrijd ‘Ambachten in de kijker’ 2017.
We lopen mee door het productieproces met uitleg over herkomt, soorten en productie.
En krijgen originele hapjes met verschillende producten die geserveerd worden met bijv. asperges met deder (is een oliehoudend zaad) , rundstartaar met walnoot, tomaat-mozarella met pompoenpit, brownie met hazelnoot en nog proeven van verschillende producten en assortiment van dranken.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Lisette De Clercq
mortsel@willemsfonds.be
0497-43 44 07

Sluit Mijn Willemsfonds