Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Hét MoMeNT om in de basiliek te zijn!

Hét MoMeNT om in de basiliek te zijn!

De vzw Vrienden van het 'Le Picard-orgel' en het cultuurfestival MoMeNT sloegen dit jaar de handen in elkaar. Reeds vanaf zaterdag 7 april had u de gelegenheid om wekelijks een gratis orgelconcert in de basiliek bij te wonen. Een pintje of een koffie achteraf in de Brasserie Bazilik krijgt u er gratis bij.

Maar zaterdag 18 augustus mag u beslist niet missen!  Na het orgelconcert van Luc Ponet volgt er een boekpresentatie van Oscar van den Boogaard over TIJD. Een klein jaar geleden contacteerde MoMeNT de succesvolle auteur met het verzoek zich te buigen over TIJD. Wie heeft TIJD? Wat is TIJD? Waar leeft TIJD? Wanneer komt TIJD? Waarom wensen we elkaar meer TIJD maar geven we elkaar  zo weinig TIJD?

Oscar van den Boogaard aanvaardde de opdracht en kwam met een resultaat dat elke verwachting overtreft, het werd een stoute verwachting, over zonde… Het werd een literair kleinood en het biedt een uitnodiging voor inspirerende leefMoMeNTen in het nu en betere leefMoMeNTen in de toekomst met de betere voornemens. Zijn Zonde van de Tijd is een originele boodschap van algemeen nut. In zeven hoofdstukken vertaalt Oscar MoMeNTen van zeven misbruiken van TIJD: de TIJD doden - De TIJD verloochenen - De TIJD voorbij wensen - De TIJD verliezen - De TIJD niet delen - De TIJD niet geven - De TIJD verprutsen.

De tekst werd ingesproken door Steven van Watermeulen en maakt deel uit van een auditief kunstproject van de Tongerse architecte Jolien Fagard, dat geplaatst wordt aan de hoofdingang van de Basiliek.

De mooie tekstbundel is gedrukt op 300 exemplaren. Elke boekje is genummerd en gesigneerd door Oscar. Dit hebbedingetje wordt u aangeboden aan € 10.

Misschien is tijd geen fundamentele grootheid.

Maar een hinderlijke illusie.

Tikt mijn horloge of staat hij stil?

Wanneer de dingen niet na elkaar gebeuren maar tegelijkertijd.

En verleden en heden eigenlijk niet bestaan.

Wat betekent dan in godsnaam hedendaags?

Wat betekent 2018?

Wat betekent geschiedenis?

Wat betekent jong of oud?

Spiritualiteit en kwantummechanica roepen

éénstemmig: Alles is nu.

Wat een uitdagende gedachte.

Het heden heeft een enorme kracht.

Omdat het hier en nu allemaal gebeurt.

Het is ook precies hier dat we alles kunnen

veranderen!

Op ieder moment.

Citaat uit het nawoord van Oscar van den Boogaard

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden Gratis
Deelnameprijs niet-leden Gratis

Meer info nodig? Contacteer:
Lutgart Voets
tongeren@willemsfonds.be
0472 69 33 81

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds