Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Culturele exploratie: Nordrhein Westfalen, een dynamische regio

Culturele exploratie: Nordrhein Westfalen, een dynamische regio

Culturele exploratie 9 tot 13 april 2019

We reizen per autocar en doen hiervoor andermaal beroep op de firma “Scheldevallei” (lic. A 1831)

We vervolgen onze ontdekkingstocht in Duitsland en kiezen voor een regio die niet zo veraf ligt maar toch voor velen onbekend is. We verkennen Nordrhein-Westfalen. Wat staat er op het reisprogramma? Zoals steeds een mooie mix van geschiedenis, cultuur en natuur.

Ons eerste oponthoud is de stad Essen in het Ruhrgebied waar we het middagmaal nemen en (indien bevestiging in december) de Villa Hügel van Krupp bezoeken. Indien Villa Hügel niet toegankelijk is in die periode (nog steeds in privébezit) bezoeken we het Museum Folkwang. Daarna rijden we naar onze bestemming, het stemmige Münster waar we onze intrek nemen in het hotel.

De tweede dag bezoeken we Münster: tijdens het geleid bezoek aan de stad worden we ontvangen in de raadszaal van het Rathaus waar in 1648 de Vrede van Westfalen werd gesloten. Deze vrede betekende het einde van de 30-jarige oorlog in Duitsland en de 80-jaige oorlog in onze lage landen.

Na de lunch bezoeken we met gids de uitgebreide collectie oude en moderne kunst van het Landesmuseum. Daarna is er vrije tijd: Picasso museum, Museum voor Lakkunst, een terrasje of het schitterend winkelaanbod?....

De derde dag staat de stad Bielefeld op het programma: met gids gaan we door de Altstadt en daarna bezoeken we met gids de Kunsthalle, een modern gebouw van de Amerikaanse architect Philip Johnson. Deze Kunsthalle herbergt een uitzonderlijke collecties moderne kunst. Na de lunch gaat het naar het schilderachtige Herford en het indrukwekkend gebouw van Frank Ghery, nl. MARTa Herford met collectie. De gids zal ons de schitterende architectuur en de kunstverzameling duiden.

De vierde dag is Osnabrück aan de beurt: de gids verkent met ons het centrum van de Altstadt met Rathaus, de Marienkirche met het uitzonderlijk Antwerps retabel, de Dom en het Vredecentrum Erich Maria Remarque.

Na de lunch hebben we een bezoek aan het Museum Felix Nussbaum, een gebouw van de architect Liebeskind. Het museum “tegen de vergetelheid” herbergt het werk van de in Auschwitz vermoorde Joodse kunstenaar Felix Nussbaum, die tijdens het interbellum in Oostende en in Brussel verleef. Op de terugweg naar Münster gaan we naar het archeologisch centrum te Kalkriese voor een stuk geschiedenis: de Varusslag van 9 na Chr waar de Germanen onder leiding van Arminius (Hermann) de Romeinen een ongeziene nederlaag bezorgden. Museum en park werden in 2005 onderscheiden met een Europese Cultuurprijs.

De vijfde dag vatten we de terugreis aan via de zogenaamde waterburchten van het Münsterland: we houden even halt bij de oudste waterburcht Burg Vischering en bezoeken daarna met gids Schloss Nordkirchen, het Versailles van Westfalen.

Na het middagmaal gaat het huiswaarts. We vertrekken er om 15u00: aankomst Loppem rond 21u00 en te Oostende rond 21u15 u.

Deze reis wordt uitgewerkt door de thema-afdeling Kunst-Wijs.

Praktisch: we vertrekken om 6.00 uur te Oostende (carparking Visserijschool voorbij hotel Melinda), de parking van Kinepolis Brugge (dus niet op carpoolparking Loppem!) om 6.15 uur. Middagmaal te Essen.

We logeren 4 nachten in het hotel Überwasserhof *** te Münster. Avondmaal in hotel, met Italiaans restaurant “Il Cucchiaio d’Argento”. http://www.ueberwasserhof.de/en/

Deelnemingsprijs: 765 per persoon in een tweepersoonskamer en 880 € voor een single– inbegrepen: reis in luxe autocar, verblijf hotel op basis van halfpension, dranken niet inbegrepen en alle middagmalen op verplaatsing, dranken niet inbegrepen behalve de laatste dag, alle inkomgelden en gidsen, een documentatiemap en een Ethiasreis- en bijstandverzekering.

Annuleringsvoorwaarden: 100% tot 1 januari 2018. Nadien wordt het bedrag verminderd met de niet recupereerbare gedane kosten. Mogelijkheid tot afsluiten wettelijke annuleringsverzekering

Inschrijvingen tot maximum 40 deelnemers worden chronologisch genoteerd en zijn pas geldig na betaling van een voorschot van 200 € op rekening BE65 0018 2635 4796 van Kunst-Wijs vzw.

Wacht niet te lang, het aantal kamers is beperkt.

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden - per persoon in een tweepersoonskamer € 765,00
Deelnameprijs leden - per persoon in een eenpersoonskamer € 880,00

Meer info nodig?

Contacteer:
Sonja De Craemer
oostendevzw@willemsfonds.be
059-80 21 41

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds