Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Klassiek in DE VELINX - Nieuwjaarsconcert - De BOHO Strings

Klassiek in DE VELINX - Nieuwjaarsconcert - De BOHO Strings

Het nieuwjaarsconcert uit Wenen met de Wiener Philharmoniker is één van 's werelds populairste concerten. Het wordt al sinds 1939 opgevoerd vanuit de Gouden Zaal van het Musikverein, en elk jaar opnieuw proberen velen een zitje te bemachtigen. Begin volgend jaar hoeft u echter geen trip naar Wenen te boeken om te genieten van bijzondere werken uit het rijke Oostenrijkse muziekrepertoire.

David Ramael, dirigent en artistiek leider van het Strijkorkest Boho Strings, en sopraan Elise Caluwaerts slaan de handen in elkaar om een programma samen te stellen met muzikale parels die in Wenen, de ‘muziekwereldstad’, werden gecomponeerd. Tijdens ‘Wenen (On)bekend’ brengen het gezelschap licht klassieke muziek en aria’s van bekende en minder bekende Oostenrijkse componisten waaronder Robert Fuchs, W.A. Mozart, Franz Schubert en Johann Strauss. Muziek van Oostenrijkse componisten behoort tot op de dag van vandaag nog steeds tot de meest beluisterde en meest gespeelde muziek in concertzalen en op klassieke podia. Wereldwijd geapprecieerd! Traditioneel! Onsterfelijk!

Soliste Elise Caluwaerts startte haar zangcarrière als barokzangeres en breidde haar repertoire uit naar de romantische en hedendaagse muziek. Zo werkte ze op uitnodiging van het Sydney Festival 2016 nauw samen met Pascal Dusapin voor diens kameropera Passion. In het najaar van 2016 bracht Elise op uitnodiging van het Sint-Petersburg Symphony Orchestra o.l.v. Walter Proost een CD uit met spectaculair coloratuurrepertoire. In 2017 was ze te zien en te horen als Donna Elvira in Mozarts ‘Don Giovanni’ in Shanghai (Shanghai Symphony Orchestra olv David Stern) en later op het jaar resideerde Elise in het Center for Contemporary Opera in New York. 

Na afloop bent u welkom op de receptie

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs niet-leden € 22,00

Meer info nodig? Contacteer:
Lutgart Voets
tongeren@willemsfonds.be
0472 69 33 81

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds