Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Academiejaar 2020-2021

Kritisch burgerschap als fundamentele bouwsteen in tijden van corona

We doorstaan momenteel een grote wereldwijde crisis. Overheden en burgers staan voor cruciale keuzes die onze toekomst bepalen. Het coronavirus wijst onze samenleving op een heel ingrijpende doch interessante manier op een aantal fundamentele waarden die ondergesneeuwd leken. Het Willemsfonds grijpt deze situatie aan als kans om stil te staan bij de nieuwe wereld waarin we willen wakker worden als deze storm uitgeraasd is. Onze Blauwe Fakkelteit maakt dit academiejaar dan ook een echte doendenker van je.

Algemene vergadering & opening Blauwe Fakkelteit op zaterdag 5 december 2020

Na de algemene vergadering openen we het academiejaar 2020-2021 dat helemaal in het thema van de ‘doendenkers’ staat. We starten ons vormingsjaar met een debat tussen Christophe Busch (Hannah Arendt Instituut), Khalid Bennadou (opiniemaker) en Jolien Paeleman (Extinction Rebellion, o.v.). De centrale vraag daarbij is: hoe maken we van kritisch burgerschap een fundamentele bouwsteen tijdens of na corona?
Na dit boeiende debat gemodereerd door Sofie Verhalle ben je van harte welkom tijdens de receptie

Programma

14u00-15u30 Algemene vergadering
15u30-17u00 Opening Blauwe Fakkelteit: de doendenkers
17u00-18u00 Receptie

Inschrijven?

Iedereen is welkom. Deelname is gratis. Inschrijven is verplicht en kan via de website of per e-mail: info@willemsfonds.be.
  1. Algemene vergadering en opening Blauwe Fakkelteit

    in Antwerpen zaterdag 5 december 2020

    Na de algemene vergadering openen we het academiejaar 2020-2021 van de Blauwe Fakkelteit dat helemaal in het thema van de 'Doendenkers' staat.

    (Er zijn nog plaatsen beschikbaar.) Inschrijven voor deze bijeenkomst

Sluit Mijn Willemsfonds