Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Waarom een Blauwe Fakkelteit

Met de Blauwe Fakkelteit geven we onze vrijwilligers en afdelingen, onze leden én leden van andere verenigingen de kans om levenslang en levensbreed te leren. Elk academiejaar werken we rond een actueel thema. Vorig jaar was dat digitale geletterdheid. Dit jaar werken we rond cultureel ondernemen.

Levenslang en levensbreed leren

Levenslang leren betekent dat leren zich niet beperkt tot een bepaalde periode of levensfase. Iedereen leert voortdurend (bij) in functie van zelfontplooiing of in functie van zijn of haar maatschappelijke rol(len). Levensbreed leren benadrukt dat de finaliteit van het leren niet beperkt mag blijven tot de economische sfeer maar dat persoonlijke ontplooiing en maatschappelijke participatie even belangrijke doelstellingen zijn. Het leren grijpt plaats in alle domeinen van het leven.

Zoals tijdens het werken als vrijwilliger.

Cultureel ondernemen

De kunst- en cultuursector stond enige tijd geleden in brand. De sector moet massa’s bezuinigen. Met het terugdringen van cultuursubsidies wordt het cultureel ondernemerschap binnen onze sector gestimuleerd. Welke kant moet de sector op en hoe komen we aan inkomsten? Meer samenwerken en aan fondsenwerving doen zijn een start. In de opleiding ‘Succesvol samenwerken: hoe pak ik het aan?’ waar je op het startmoment een voorsmaakje van krijgt, tonen we je de waarde en de impact van een sterk netwerk. Met praktische tips en trucs toont de lesgever hoe eenvoudig netwerken is.

Tijd voor actie, volg één van onze vormingen!

 

Sluit Mijn Willemsfonds