Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Startmoment BF (45).JPG

Blauwe Fakkelteit

De Blauwe Fakkelteit geeft onze vrijwilligers, leden én leden van andere verenigingen de kans om levenslang en levensbreed te leren.

Vormingscentrum

De wereld na corona: kritisch burgerschap als fundamentele bouwsteen

We doorstaan momenteel een grote wereldwijde crisis. Overheden en burgers staan voor cruciale keuzes die onze toekomst bepalen. Het coronavirus wijst onze samenleving op een heel ingrijpende doch interessante manier op een aantal fundamentele waarden die ondergesneeuwd leken. Het Willemsfonds grijpt deze situatie aan als kans om stil te staan bij de nieuwe wereld waarin we willen wakker worden als deze storm uitgeraasd is. We nemen als organisatie hierbij heel expliciet onze kritische en verbindende rol in de maatschappij op. 

We zijn ervan overtuigd dat solidaire, geëngageerde en kritische burgers meer dan ooit het verschil kunnen maken in de wereld na corona. Daarom kiezen we ervoor om gedurende het academiejaar 2020-2021 burgers te verenigen en samen te laten nadenken over hun burgerschap en de positieve dynamiek die we samen op gang kunnen brengen. Dit doen we door fysieke ontmoetingen af te wisselen met verbindende en interactieve online denkmomenten. In de loop van de tweede helft van september is onze vormingskalender klaar. Hou deze pagina dus in de gaten!

Via dit project maken we van kritisch burgerschap een fundamentele bouwsteen in de wereld na corona. We zorgen er samen voor dat we als burger maar ook als organisatie mentaal sterker staan om toekomstige crisissen het hoofd te kunnen bieden en toekomstige evoluties te beheren.

Vormingen voor iedereen

Dit academiejaar verdiepen we ons in ‘Samen sterke verhalen maken’. Ontdek hier alles over deze vormingen en kies waar en wanneer je een vorming volgt. Iedereen is welkom! Gratis voor Willemsfondsers, € 5 voor niet-leden.

Exclusief aanbod voor Willemsfondsers

Alle Willemsfondsers krijgen € 5 korting op een groot pak vormingen van Vormingplus. Heeft een Willemsfondsafdeling nood aan een vorming op maat? De Blauwe Fakkelteit helpt deze vorming organiseren én geeft hiervoor € 50 steun. Lees er meer over.

Startmoment Blauwe Fakkelteit | 27 september 2019

Vorming filmpjes maken met de smartphone met Job van Publiek Centraal 2018

Sluit Mijn Willemsfonds