Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Expo: Limburg tussen staf en troon. 1000 jaar graafschap Loon

De tentoonstelling belicht de grotendeels vergeten geschiedenis van het bijna mythische graafschap Loon - nu Belgisch Limburg - dat nooit bij de Nederlanden hoorde. Eeuwenlang speelden de graven van Loon een aanzienlijke rol in de regio Maas-Rijn. Schipperend tussen staf en troon, tussen het Luikse kathedraalkapittel en de Duitse keizer, wisten ze door een uitgekiende huwelijkspolitiek zelfs drie verre graafschappen te bemachtigen: het Beierse graafschap Rieneck, het graafschap Chiny en zelfs even Holland: een onbekend Europees epos.

Ook het leven in de stad en op het platteland krijgen aandacht. Kunstenaars, schrijvers en miniaturisten uit het graafschap Loon lieten een indrukwekkend oeuvre na.

Meer dan 350 objecten uit meer dan 80 collecties onderbouwen het beeld, zoals schilderijen, beeldhouwwerken, geïllustreerde handschriften, zegels, munten, maquettes, cartografisch materiaal en interactieve toepassingen. Heel wat objecten zijn voor het eerst in ons land te bewonderen. Een uitzonderlijke tijdreis. Op zoek naar de wortels van Limburg en een ontdekking van haar Europese rol, vroeger en nu.

Groepsbezoek?

Rondleidingen voor groepen o.l.v. een gids (ook nocturnes) zijn mogelijk na reservatie via reservatie@1000jaarloon.be  Prijs gids: € 75

Wanneer?

Van 26 oktober 2018 t.e.m. 10 maart 2019. 
Van dinsdag t.e.m. zondag van 10u tot 17u.
Gesloten: 1 november, 25 en 26 december, 1 januari.

Waar?

Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, Rijkhoven-Bilzen

Meer info?

089-51 93 88
www.1000jaarloon.be  

Willemsfondsvoordeel

Op vertoon van je lidkaart betaal je € 10  i.p.v. € 12.

Sluit Mijn Willemsfonds